Fructul minune care previne cancerul la stomac

1 75159 original jpg jpeg

Numit de unii „regele fructelor” şi de alţii „fructul chintesenţă din Caraibe”, mango ar trebui inclus în alimentaţie. Datorită conţinutului bogat în fibre, vitamine şi magneziu, fructul este ideal pentru sănătatea digestivă. Află care-i sunt proprietăţile!

Îmbunătăţeşte sistemul digestiv

Mangoeste fructul recomandat în combaterea problemelor digestive precum indigestia sau arsurile la stomac. Enzimele digestive prezente în fruct stimulează natural procesul de digestie. Este foarte bun şi pentru cei mici!

Previne cancerul şi îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Poate suna incredibil,însă,dacă mănânci mango zilnic,previi cancerul de stomac. Fructul conţine cantităţi mari de pectină,o fibră solubilă care ajută la eliminarea grăsimii din sânge.  

Citeşte şi:Dieta tropicală:slăbeşti 4 kg în 7 zile

Ştiai că mango şi alte fructe tropicale sunt considerate o parte fundamentală a medicinii tradiţionale în comunităţile indigene din mai multe ţări exotice?

Încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii

Vitaminele A şi C din fruct stimulează producţia de colagen din piele,lăsând-o frumoasă şi sănătoasă. Include în alimentaţia zilnică un mango şi te vei bucura de proprietăţile terapeutice pe care le deţine.

Fortifică sistemul imunitar

La fel ca morcovul,mango este bogat în betacaroten. Acest compus întăreşte sistemul imunitar,îmbunătăţind funcţiile organismului,protejându-l de bacterii şi toxine. Antioxidanţii şi vitamina A funcţionează ca un strat de protecţie împotriva radicalilor liberi.

Previne şi ţine sub control diabetul

Dacă suferi de diabet zaharat,este recomandat să mănânci mango fără să exagerezi. Ai auzit,probabil,că persoanele care suferă de diabet ar trebui să evite acest fruct delicios. Însă,pentru a menţine sub control glicemia,include fructul în alimentaţie şi consumă-l în porţii mici o dată sau de două ori pe săptămână.

Citeşte şi:Pielea feţei reflectă deficienţele nutritive

 Combate anemia  

Ştii ce au în comun femeile însărcinate şi cele care suferă de anemie? În ambele cazuri,ele se confruntă cu deficienţade fier. Mango este sursă de fier şi este ideal în prevenirea anemiei.În ceea ce priveşte femeile gravide,ele trebuie să mănânce pentru doi. Iar fătul are nevoie de fier pentru a se dezvolta. În plus,unora dintre ele le sunt recomandate suplimente de fier pe parcursul sarcinii. Ce zici de un smoothie cu mango şi spanac?

Credit foto:www.steptohealth.com