Grăsimi sănătoase pe care ar trebui să le consumi

1 69995 original jpg jpeg

Grăsimile joacă un rol esenţial în dieta noastră: ne dau energie, ajută la absorbţia nutrienţilor şi ne protejează organele. Este necesară o anumită proporţie de grăsimi în alimentaţia noastră, astfel că, în lipsa lor, poţi întâmpina probleme de sănătate. Iată câteva surse sigure de grăsimi sănătoase.

Uleiul de măslineConţine antioxidanţi şi poate ajuta la reducerea colesterolului şi a riscului de accident vascular cerebral. Cu toate acestea,păstrează-l în limite rezonabile. Nu pune prea mult în salatele tale,chiar dacă reprezintă una dintre cele mai sănătoase grăsimi.

Reprezintă o modalitate foarte bună de a consuma grăsimi sănătoase. Migdalele,caju şi nucile sunt doar câteva dintre sortimentele de nuci pe care le poţi consuma zilnic,fiind o sursă bună de vitamine şi minerale importante. Untul de arahide este,de asemenea,o sursă bună.

Include în dieta ta peşte cum ar fi de ton,somon,sardine şi macrou. Aceste soiuri conţin acizi graşi de Omega-3,care este cel mai bun combatant al colesterolului rău. Ar trebui să ai cel puţin două porţii de peşte gras pe săptămână.

Au fost mult timp bănuite că ar creşte prea mult colesterolul. Cu toate acestea,nu este nevoie să le eviţi complet,de frica grăsimilor saturate. Conţinutul de grăsimi saturate este de fapt destul de scăzut. Un consum rezonabil de ouă îţi oferă o mulţime de beneficii pentru sănătate şi sunt,de asemenea,o sursă importantă de proteine.

Citeşte şi:

Consumi peşte? Iată de ce boli eşti ferită!

Migdale:9 beneficii pentru sănătateRecente

Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg