Greşeli frecvente pe care le faci când dormi

1 71684 original jpg jpeg

Corpul şi mintea ta au mare nevoie de odihnă pentru a funcţiona corespunzător. Dar se poate ca uneori să nu reuşeşti să dormi prea bine, de aceea este util să ştii care sunt greşelile majore pe care le faci înainte de somn şi când dormişi cum le poţi evita.

Dormi mereu cu perna sub cap

Dacă dormi pe spate,cel mai bine este să ţii o pernă sub genunchi pentru a prelua presiunea de pe spate. Iar dacă dormi pe o parte,pune perna sub braţ,la axilă,pentru a sprijini mâna,şi una între picioare pentru a menţine coloana în poziţia corectă.

Obişnuieşti să adormi pe burtă

Dormitul cu faţa în jos poate provoca unele probleme evidente-cum ar fi faptul că vei respira destul de greu,de aceea întorci capul într-o parte,răsucindu-ţi în mod inerent coloana vertebrală. De-a lungul timpului,acest lucru poate provoca dureri de gât şi de spate. Pentru a îndrepta coloana vertebrală,îndoaie cotul şi genunchii pe partea pe care întorci capul de obicei,şi pune o pernă sub sub braţ şi în zona şoldului.

Consumi lichide înainte de culcare

 În timp ce băutul pe timp de noaptete poate ajuta să aţipeşti iniţial,acest obicei te poate face să te trezeşti noaptea,ceea ce va interfera în cele din urmă cu somnului,potrivit unui studiu,care a fost publicat anul trecut. Cu cat bei mai mult,cu atât mai rău vei dormi.

Nu ai o oră de culcare

Dacă pici din picioare la ora 22.00 în fiecare seară,de luni până joi,iar în week-end petreci până în zori,corpul tău nu va şti când să intre în stadiul de veghe.

Te odihneşti mai mult sâmbăta şi duminica

Crezi că poţi dormi câte 3-4 ore pe noapte în timpul săptămânii şi apoi să recuperezi totul sâmbătă după amiază? Doctorii spun că nu funcţionează aşa. Cercetările recente sugerează că acest program haotic al somnului poate duce de fapt la leziuni permanente ale creierului.

Mergi la somn cu stomacul plin

Ori de câte ori mănâncicina cu mai puţin de trei ore înainte de culcare,rişti să ai arsuri la stomac şi indigestie,care te pot împiedica să aţipeşti,potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Gastroenterologie. Mănâncă înainte de culcare ceva uşor.

Dormi pe o pernă super-pufoasă

În mod ideal,perna ar trebui să ridice capul şi gâtul suficient doar pentru a menţine coloana vertebrală dreaptă în timp ce dormi. Iar o pernă pufoasă nu face decât să te ţină într-o poziţie dăunătoare corpului. Renunţă la ea.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg