Greşeli pe care le faci când găteşti

1 79088 original jpg jpeg

Gătitul este o artă, deoarece implică creativitatea, imaginaţia şi metoda potrivită. Nu contează dacă eşti un profesionist sau un bucătar amator. Metoda de gătit poate fi diferită, dar ingredientele sunt identice. Mulţi dintre noi preferăm să mâncăm legume şi să le gătim într-un mod adecvat pentru a spori gustul, nu-i aşa?

Gătirea legumelor poate fi la fel de simplă sau de complicată, în funcţie de modul în care o faci. Vrei să fie un fel de mâncare delicioasă, păstrând toată cantitatea maximă de aromă şi substanţe nutritive. Cu toate acestea, uneori, o eroare nevinovată poate duce la un preparat lipsit de gust. Sunt multe greşeli pe care obişnuim să le facem, dar ele pot fi evitate dacă le cunoaştem.

Foloseşti uleiul greşit

Încearcă să foloseşti şi alte tipuri de uleiuri, nu numai uleiul de floarea-soarelui. În plus, uleiul de măsline extravirgin nu este potrivit pentru toate felurile pe mâncare pe care vrei să le găteşti. Dacă găteşti într-un vas care necesită o căldură mai mare, ar trebui să utilizezi uleiul potrivit pentru a obţine rezultatele dorite.

Fierbi legumele

Fierberea este o metodă veche de gătit a legumelor, care poate chiar să diminueze cantitatea de substanţe nutritive din legume. Ele putând la final să nu mai conţină nicio o vitamină, mai ales dacă sunt lăsate la fiert prea mult timp. În schimb, poţi încerca aburirea legumelor – astfel vei păstra intacte toate substanţele nutritive. Doar încălzirea ar aduce beneficii şi sănătăţii tale.

Laşi alimentele prea mult timp la prăjit

Una dintre greşelile obişnuite făcută în timpul gătitului este lăsarea alimentelor la prăjit prea mult timp. Prăjirea duce la ardere şi, de asemenea, duce la pierderea substanţelor nutritive şi a aromei. Produsele prăjite nu sunt bune pentru sănătate, asta o ştim şi o auzim des în rândul medicilor.

Nu adaugi sare

Sarea, în cantităţi potrivite, nu trebuie să lipsească din niciun fel de mâncare pe care-l găteşti – aburit sau fiert. Sarea este compusă din sodiu şi clorură, doi compuşi care ajută la menţinerea echilibrului fluid al corpului. Sodiul ajută organismul să absoarbă aminoacizii, glucoza şi apa, ţinând sub control şi tensiunea arterială.

Tai legumele prea devreme

Când tai legumele cu mai mult timp înainte de adăugarea lor în mâncare, ele se deshidratează şi îşi pierd aroma. În plus, legumele nu trebuie niciodată tăiate şi apoi îngheţate - pot prezenta un risc pentru sănătate. Taie-le înainte de a le adăuga în felul pe mâncare pe care-l prepari, astfel încât ele să-şi păstreze aroma şi gustul proaspăt.



Recente

Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg