Gusturile pe care le simţi pe parcursul celor trei trimestre

Pe parcursul sarcinii, nu doar poftele alimentare sunt simptomele ma iciudate cu care se confruntă o gravidă, ci şigusturilepe care aceasta le simte în decurs de 9 luni.Te întrebi de ce?
În primul rând,de vină sunt hormonii care,în timpul sarcinii ascut mai bine simţul olfactiv şi îl diminuează sau îl modifică pe cel al gustului. De aceea,unele mâncăruri altădată preferate fac rău gravidei şi provoacă stări de greaţă.
Aversiunea pentru mâncare apare cel mai frecvent faţă de carne. Acest lucru nu poate fi decât benefic pentru organismul viitoarei mămici,având în vedere că aceste produse,împreună cu ouăle şi peştele,prezintă riscul cel mai mare de a fi purtătoare de infecţii (salmoneloză,taxoplasmoză etc). Pentru a şti la ce să te aştepţi,iată care sunt gusturile mai ciudate resimţite pe parcursul celor trei trimester.