Iată care sunt cele mai sănătoase gustări de vară!
În sezonul cald, alimentele bogate în zaharuri pot fi înlocuite cu gustări sănătoase, sărace în calorii, care satisfac pofta de dulce.
Mănâncă fructe bogate în apă
O alternativă sănătoasă sunt fructele de vară,precum caise,nectarine,pepene verde şi galben.
Toate aceste fructe conţin în cantităţi mari apă,fibre,vitamine şi minerale necesare pentru buna funcţionare a organismului.
Pentru a preveni apariţia balonării este indicat ca fructele să se consume cu o oră înainte de masă sau de abia după două ore. Fructele se pot consuma ca atare,sub formă de suc sau ca salate.
Consumă roşii şi ardei în combinaţie cu brânză
Roşiile şi ardeii graşi oferă multiple beneficii asupra sănătăţii,întrucât sunt bogate în licopen,un antioxidant puternic care protejează organismul de diferite afecţiuni.
Cercetările arată că licopenul previne transformarea colesterolului rău în sânge în colesterol rău oxidat,formă care determină apariţia plăcilor pe artere şi creşte riscul atacului de cord.
În plus,ardeii graşi conţin betacaroten,un antioxidant care stimulează sistemul imunitar,protejează pielea de razele ultraviolete şi ochii de diferite afecţiuni oculare.
O gustare preparată din ardei,roşii şi brânză menţine senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp,reducând astfel nevoia de a consuma alimente bogate în calorii "goale".
Salata de roşii şi castraveţi arde grăsimile
Castravetele,slab în calorii,dar bogat în apă şi minerale (calciu,magneziu,potasiu,sodiu şi multe alte minerale),are un efect hidratant de două ori mai puternic decât aceeaşi cantitate de apă consumată.
La rândul lor,roşiile sunt bogate în vitamina C,te ajută să slăbeşti prin conţinutul ridicat de fibre,îţi dau senzaţia de saţietate şi favorizează arderile grăsimilor.
În aceeaşi combinaţie,pentru mai multă savoare,poţi adăuga câteva frunze de salată verde şi ciuperci,zeamă de lămâie şi ulei de măsline extravirgin.
Bea iaurt pentru proteine şi calciu
Iaurtul sărac în grăsimi este o gustare sănătoasă care oferă organismului cantităţi mari de proteine şi calciu. Iaurturile pot fi combinate cu fructe şi legume sau cu un topping delicios în loc de îngheţată sau alte deserturi.