Iată de ce este bine să consumi fulgi de ovăz la micul dejun

1 66444 original jpg jpeg

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că îţi permite să ieşi din casă plină de energie. Un mic dejun sănătos te menţine sănătoasă şi te ajută să faci faţă problemelor de peste zi. Studiile recomandă să mâncăm dimineaţa fulgi de ovăz.

Sunt unii dintre cele mai bune surse de energie,în plus acesta este motivul pentru care este recomandat să-i mănânci dimineaţa sau înainte de amiază,în special pentru persoanele care lucrează multe ore sau se pregătesc pentru susţinerea unui examen.

Iată ce beneficii au fulgii de ovăz:

1. Este depurativ

Datorită cantităţii imense deaminoacizipe care le conţin,fulgii de ovăz stimulează producerea de lectină din ficat şi curăţă organismul de toxine. Consumul de fulgi este bun pentru pereţii arterelor deoarece fibrele pe care le conţin stabilesc o barieră între depozitele de grăsimi care se acumulează în ele şi care pot provoca accidentele cardiace,nivelul ridicat de colesterol,şi mai multe probleme de sănătate.

2. Ajută la controlul glicemiei  

Aceasta este o veste mare pentru cei care suferă de diabetzaharat. Cu siguranţă o să-i adauge în alimentaţia zilnică pentru a îmbunătăţi digestia amidonului şi a menţine nivelul glicemic stabil,mai ales după masă.

3. Îmbunătăţeşte digestia

Dacă ai probleme atunci când mănânci prânzul sau cina,fulgii de ovăz ajută la reducerea acizilor din vezica biliară,care facilitează tranzitul intestinal şi previne constipaţia. Pentru că sunt bogaţi în carbohidraţi,sunt săţioşi,ceea ce este o bună alternativă pentru cei care ţin dietă,deoarece nu este nevoie să mănânci de multe ori pe zi.

4. Conţin proteine

Cei opt aminoacizi esenţiali care se găsesc în fulgii de ovăz,se transformă într-o sursă de proteine,care au o valoare mare. Această calitate le permite să formeze noi ţesuturi în organism.

5. Sunt anti-cancerigeni

Există diverse studii care au fost efectuate în Statele Unite,cu privire la proprietăţile fulgilor de ovăz ca o măsură de protecţie împotriva cancerului,o boală care este tot mai frecventă. Acest lucru se datorează fitochimicalelor pe care le conţin. Mănâncă fulgi de ovăz în fiecare zi pentru a reduce posibilitatea de dezvoltare a celulelor canceroase. 

6. Sunt benefici pentru inimă

Din cauza cantităţii mari de omega 3 şi acizi linoleici,cunoscuţi sub numele de "grăsimi bune",ajută la reducerea colesterolului rău,care promovează activităţile inimii şi a creierului.

 7. Ajută sistemul nervos central  

Datorită vitaminei B de care beneficiază fulgii de ovăz,menţin şi echilibrează funcţionarea sistemului nervos.

  8. Previn problemele tiroidiene    

Aici mă refer la hipertiroidism,deoarece conţin iod,un mineral care ajută la funcţionarea în parametri normali ai glandei.

9. Te ajută să slăbeşti

Din acest motiv,ar trebui să mănânci pe stomacul gol sau la micul dejun,împreună cu un iaurtsau lapte de soia sau suc de portocale. Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg