Iată de ce este bine să consumi fulgi de ovăz la micul dejun

1 66444 original jpg jpeg

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că îţi permite să ieşi din casă plină de energie. Un mic dejun sănătos te menţine sănătoasă şi te ajută să faci faţă problemelor de peste zi. Studiile recomandă să mâncăm dimineaţa fulgi de ovăz.

Sunt unii dintre cele mai bune surse de energie,în plus acesta este motivul pentru care este recomandat să-i mănânci dimineaţa sau înainte de amiază,în special pentru persoanele care lucrează multe ore sau se pregătesc pentru susţinerea unui examen.

Iată ce beneficii au fulgii de ovăz:

1. Este depurativ

Datorită cantităţii imense deaminoacizipe care le conţin,fulgii de ovăz stimulează producerea de lectină din ficat şi curăţă organismul de toxine. Consumul de fulgi este bun pentru pereţii arterelor deoarece fibrele pe care le conţin stabilesc o barieră între depozitele de grăsimi care se acumulează în ele şi care pot provoca accidentele cardiace,nivelul ridicat de colesterol,şi mai multe probleme de sănătate.

2. Ajută la controlul glicemiei  

Aceasta este o veste mare pentru cei care suferă de diabetzaharat. Cu siguranţă o să-i adauge în alimentaţia zilnică pentru a îmbunătăţi digestia amidonului şi a menţine nivelul glicemic stabil,mai ales după masă.

3. Îmbunătăţeşte digestia

Dacă ai probleme atunci când mănânci prânzul sau cina,fulgii de ovăz ajută la reducerea acizilor din vezica biliară,care facilitează tranzitul intestinal şi previne constipaţia. Pentru că sunt bogaţi în carbohidraţi,sunt săţioşi,ceea ce este o bună alternativă pentru cei care ţin dietă,deoarece nu este nevoie să mănânci de multe ori pe zi.

4. Conţin proteine

Cei opt aminoacizi esenţiali care se găsesc în fulgii de ovăz,se transformă într-o sursă de proteine,care au o valoare mare. Această calitate le permite să formeze noi ţesuturi în organism.

5. Sunt anti-cancerigeni

Există diverse studii care au fost efectuate în Statele Unite,cu privire la proprietăţile fulgilor de ovăz ca o măsură de protecţie împotriva cancerului,o boală care este tot mai frecventă. Acest lucru se datorează fitochimicalelor pe care le conţin. Mănâncă fulgi de ovăz în fiecare zi pentru a reduce posibilitatea de dezvoltare a celulelor canceroase. 

6. Sunt benefici pentru inimă

Din cauza cantităţii mari de omega 3 şi acizi linoleici,cunoscuţi sub numele de "grăsimi bune",ajută la reducerea colesterolului rău,care promovează activităţile inimii şi a creierului.

 7. Ajută sistemul nervos central  

Datorită vitaminei B de care beneficiază fulgii de ovăz,menţin şi echilibrează funcţionarea sistemului nervos.

  8. Previn problemele tiroidiene    

Aici mă refer la hipertiroidism,deoarece conţin iod,un mineral care ajută la funcţionarea în parametri normali ai glandei.

9. Te ajută să slăbeşti

Din acest motiv,ar trebui să mănânci pe stomacul gol sau la micul dejun,împreună cu un iaurtsau lapte de soia sau suc de portocale. 



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg