Învaţă să găteşti sănătos: cum alegi vasele în care prepari mâncarea?

1 62045 original jpg jpeg

Le alegem în funcţie de spaţiul pe care îl ocupă în bucătărie, de rapiditatea în prepararea mâncării, chiar şi a designului, mai puţin în funcţie de cât de sănătoase sunt pentru organismul nostru!

Iată o analiză detaliată a instrumentelor în care gătim,astfel încât să ştim la ce ne expunem când pregătim diverse mâncăruri.Pentru a avea o mâncare sănătoasă trebuie să alegem vasele confecţionate din ceramică,teflon,sticlă,oţel inoxidabil alimentar şi fontă smălţuită. Nu sunt indicate vasele din aluminiu,cupru,vasele acoperite cu teflon de slabă calitate sau cele cu smalţul deteriorat. 

Vase de gătit – AŞA DA

1. Dispozitivul de fierbere în vapori de apă

Constă în mai multe vase suprapuse,perforate,aşezate peste un vas în care se pune apă. Legumele şi carnea introduse într-un astfel de vas îşi păstrează nutrienţii în stare activă.