Leac chinezesc: supa de praz previne ateroscleroza

1 61622 original jpg jpeg

Recunoscută drept prima cauză de deces la nivel mondial, ateroscleroza generează boli care afectează inima şi creierul. Medicina tradiţională chineză are un remediu în ceea ce priveşte apariţia acestei temute afecţiuni: supa de praz sau de arpagic.

 Persoanele care au o alimentaţie bogată în colesterol sau cele care au probleme metabolice prezintă un risc crescut de ateroscleroză. „Cu rol de prevenţie,dar şi de tratament,supa de praz sau de arpagic învinge ateroscleroza. Aceste legume împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerile de colesterol pe pereţii arterelor”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză. 

O algă lecuieşte boala

„Alga Chlorella constituie un remediu eficient al aterosclerozei. Ea are proprietăţi aproape similare spirulinei. Vârstnicii,în general,ar trebui să ia Chlorella pentru că,odată cu înaintarea în vârstă,colesterolul şi calciul din sânge se pot depune pe pereţii arterelor formând plăcile de aterom. În acest fel,circulaţia sangvină către organele vitale şi zonele periferice va fi mult îngreunată şi chiar obstrucţionată,caz în care se poate ajunge la amputarea membrelor sau chiar la deces”,susţine specialistul.

Citeşte mai departe AICI.