Lucruri care îţi pot pune viaţa în pericol

grasime abdominala jpeg

Ştiai că un regim alimentar sărac în calorii, consumul excesiv de lapte, somnul în timpul zilei şi singurătatea îţi pot pune viaţa în pericol? Iată ce alte lucruri te pot îmbolnăvi şi chiar ucide!

Grăsimea abdominală

Circumferinţa abdomenului poate crea probleme de sănătate,spun oamenii de ştiinţă care au dezvoltat o metodă care să stopeze obezitatea abdominală. Aceasta se numeşte indexul formei corpului şi este folosită pentru a cuantifica riscul specific asociat cu obezitatea abdominală. Specialiştii au aflat că aceasta este un predictor mai eficient a mortalităţii decât indicele de masă corporală.

O dietă săracă în calorii

Un regim alimentar sărac în calorii degradează capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la infecţii,arată un studiu realizat de Universitatea de Stat Michigan. Această imunitate redusă te face mai predispusă la boli grave şi,prin urmare,la deces.

Consumul a trei pahare de lapte pe zi

Potrivit unui studiu publicat în „Jurnalul Medical Britanic“,cei care obişnuiesc să consume mai mult de trei  pahare de lapte în fiecare zi au mai multe riscuri de deces,faţă de cei care nu beau atât de mult lapte zilnic. Conform cercetătorilor,riscul de deces cauzat de creşterea consumului de lapte ar putea fi din cauza nivelului ridicat de lactoză şi galactoză (tipuri de zahăr) din lapte,care cresc stresul oxidativ şi inflamaţia cronică.

Dormitul în timpul zilei

Conform unei cercetări recente,adulţii şi bătrânii care dorm în timpul zilei pot prezenta un risc crescut de a deceda. Mai mult,acest obicei poate favoriza apariţia bolilor respiratorii. Oamenii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 65 de ani care dormeau o oră pe zi au fost de două ori mai predispuşi să moară în timpul perioadei de studiu,spre deosebire de cei care nu dormeau deloc,explică cercetătorii de la Universitatea din Cambridge.

Singurătatea

Senzaţia de singurătate extremă poate creşte riscurile ca o persoană în vârstă să decedeze,arată un studiu recent. „Impactul singurătăţii asupra decesului prematur este aproape la fel de puternic ca impactul socio-economic care măreşte riscurile de a muri timpuriu cu 19%“,a spus John Cacioppo,profesor de psihologie la Universitatea Illinois din Chicago.

Un divorţ

Cei care au trecut recent printr-un divorţ şi sunt în imposibilitatea de a dormi din acest motiv sunt mai expuşi riscului de a suferi de creşterea tensiunii arteriale,care poate provoca o moarte timpurie,spune un nou studiu. Cercetarea realizată la Universitatea din Arizona arată că,deşi problemele de somn sunt normale în primele luni după o separare,dacă această stare persistă o perioadă mai lungă,există riscul să se instaleze depresia şi cei care suferă de această afecţiune sunt deosebit de sensibili la problemele de sănătate care pot apărea.

Băuturile energizante

Mulţi obişnuiesc să consume astfel de băuturi când se simt fără energie,dar aceastea sunt foarte periculoase pentru sănătate. Un studiu realizat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) arată că băuturile energizante sunt bogate în cafeină,iar intoxicaţia cu această substanţă favorizează apariţia palpitaţiilor,hipertensiunii,vărsăturilor,convulsiilor,psihozei,şi în cazuri rare,moartea.

Prea mult testosteron

Un nou studiu recent a descoperti că bărbaţii care trăiesc cel mai mult sunt cei care au un nivel de testosteron mediu. Niveluri ridicate sau scăzute de testosteron au fost legate de mortalitate timpurie.

Folosirea substanţelor pentru curăţarea toaletei

Conform unui nou studiu realizat de Academia Medicală Indiană,91% din medici spun că substanţele puternice din soluţiile pentru curăţarea toaletei pot duce la  probleme respiratorii,cum sunt astmul,bronşita,edemul pulmonar,ulceraţiile nazale şi leziuni renale.