Lucruri pe care trebuie să le ştii despre cuptorul cu microunde

1 69195 original jpg jpeg

Ştim cu toate că despre cuptorul cu microunde se spune că este un aparat electrocasnic ce face mai mult rău decât bine. Dar există câteva lucruri de care ar trebui să ţii seama atunci când încălzeşti mâncarea într-un astfel de aparat.

Cuptoarele cu microundenu elimină multe substanţe nutritive din alimente

Toate formele de gătit elimină cel puţin o parte din substanţele nutritive din mâncare,şi,în general,cu cât le găteşti mai mult,cu atât mai multe substanţe nutritive se pierd. Unele vitamine se pot infiltra,de asemenea,în apa de gătit. Din acest motiv,utilizarea cuptoarelor cu microunde este ideală. Comparativ cu metodele clasice de gătire,fierbere,coacere,prăjire,atunci când foloseşti cuptorul cu microunde,mâncarea se găteşte mai repede,la temperaturi mai scăzute,şi cu mai puţină apă.

Cuptoarele cu microunde nu emit radiaţii periculoase

Este adevărat că un cuptor cu microunde produce radiatii,dar nu toate radiaţiile sunt periculoase. Radiaţiile se măsoară pe un spectru,de la cel mai puternic (cum ar fi razele X şi razele gamma) la cel mai puţin puternic (cum sunt undele radio şi microunde). Microundele fac ca moleculele de apă din alimente să se încălzească.

Cuptoarele cu microunde sunt ca întrerupătoarele de lumină. Asta înseamnă că,de îndată ce uşa cuptorului cu microunde se deschide,radiaţiile se opresc imediat. Acestea fiind spuse,este important să te asiguri că uşa cuptorului cu microunde nu este compromisă în niciun fel.

Alimentele încălzite în cuptorul cu microunde nu sunt toxice

Internetul este plin de poveşti despre compuşii periculoşi,toxici,care se pot forma atunci când încălzeşti mâncare în cuptorul cu microunde. Dar cei mai mulţi experţi şi agenţiile de reglementare spun că nu e nicio dovadă concludentă că microundele fac rău. „Toate metodele de încălzire a alimentelor pot provoca apariţia unor compuţi toxici,iar cuptorul cu microunde este doar o modalitate de încălzire a mâncării“,spune David Katz,director fondator al Centrului de Cercetare şi Prevenţie de la Universitatea Yale.

Ai grijă în ce încălzeşti produsele alimentare la cuptor

Cele mai sigure recipiente în care poţi să-ţi încălzeşti mâncarea sunt cele de sticlă sau ceramică. Pungile de hârtie şi serveţeleşe de hârtie albe sunt sigure,dar nu sunt recomandate cele de culoare maro şi ziarele,deoarece acestea se pot arde. Stai departe de recipientele din plastic,care pot topi,arde şi infiltra produse chimice potenţial dăunătoare în produsele alimentare. În plus,evită să foloseşti foliile de aluminiu sau vasele cu margini colorate,atunci când încălzeşti mâncare în cuptorul cu microunde.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg