Lucruri surprinzătoare care ne afectează visele

1 67117 original jpg jpeg

Noaptea creierul procesează la ce te gândeşti în timpul zilei, problemele cu care te confrunţi, lucrurile nerezolvate, şi de multe ori poţi avea coşmaruri. Lucrurile sunt rechemate în vis, şi de acestea depinde dacă ai un vis frumos sau un coşmar.

Iată care sunt lucrurile surprinzătoare care ne afectează visele:1. Mirosul

Femeile miros florile,dar cele dulci,nu ne aduc şi vise dulci. Un studiu a arătat că mirosul anumitor flori pot duce la vise pozitive,în timp ce un miros de sulf poate duce la vise negative. Este posibil ca un miros,de la bucătărie,să se infiltreze în visul tău. ” Visele sunt somnul de protecţie ”,spune  doctorul J. Catesby Ware,de la Şcoala Medicală din Norfolk. În loc de a te trezi,se includ în stimulii visului.

2. Sunetele

Ceasurile cu alarmă. Te-ai trezit după ce ai visat că eşti blocată într-o clădire care arde,şi îţi dai seama că alarma de incendiu era de fapt,alarma de la ceasul deşteptător. De ce se întâmplă asta? Există o fereastră pentru ca sunetele să ajungă la creier în timp ce dormi,spune dr. Barrett. Aceasta trebuie să fie suficient de scăzută încât să nu te trezeşti,dar suficientă ca să le percepi. Dacă ţi se pare că auzi valurile oceanului în timp ce dormi,înseamnă că îţi aminteşti de o vacanţă pe care ai petrecut-o pe plajă,şi te trezeşti relaxată.  

3. Alimentele picante

Este simplu. Orice care ţi-ar putea provoca indigestie,cum este brânza,alimentele picante,o să te facă să-ţi aminteşti despre un coşmar. Atunci când ai un coşmar,cel mai bine este să te trezeşti imediat. Pentru a evita astfel de coşmaruri,mănâncă cina cu cel puţin două ore înainte de a te culca. În plus,pentru a nu avea un somn perturbator,evită să bei cafea după ora 14.

4. Dormitul pe burtă

Eşti predispusă la vise care te îngijorează? Ei bine,dormitul pe stomac ar putea avea de-a face cu acesta. Un nou studiu publicat în Jurnalul de Vise a arătat că dormitul pe burtă este strâns leagt de visele în care te temi,în care eşti legată. Cercetătorii spun că acestea ar avea legătură cu felul în care respirăm. Pentru a scăpa de aceste vise,alege o altă poziţie de dormit.

5. Vitamina B6

Suplimentele de vitamine. În timp ce nu există nicio cercetare care să ateste acest lucru,se pare că există un sens biologic. Vitamina B6 este un co-factor al corpului care transformă aminoacizii pe care îi consumăm în neurotransmiţători care ne afectează visele. Pentru a scăpa de visele vii,nu mai lua suplimente de vitamine.

Descoperă trucuri pentru a avea gânduri fericite pe timp de noapte şi de a evita coşmarurile.Recente