Motive pentru care nu slăbeşti
Carbohidraţii din alimentaţie sunt consideraţi compuşii care provoacă creşterea în greutate. De aceea ei sunt primii la care se renunţă când se ţine un regim alimentar pentru a slăbi. Dar, dacă urmezi o dietă din care lipsesc carbohidraţii şi tot nu obţii rezultatele dorite, atunci s-ar putea ca motivele să fie altele.
Iată care s-ar putea să fie motivele pentru care nu reuşeşti să slăbeşti chiar dacă ţii dietă şi ai renunţat la carbohidraţi:
Încă mănânci alimente care conţin carbohidraţi
Există multe modalităţi prin care carbohidraţii se pot ”strecura” în dieta ta cu conţinut scăzut de carbohidraţi. De exemplu, multe fructe şi legume pot fi sursa de carbohidraţi. Aşadar, revizuieşte planul de alimentaţie şi numărul de carbohidraţi din acestea.
Mănânci prea des
Mâncatul într-un mod sistematic este cheia succesului în orice dietă ca ea să ofere rezultate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că vei începe să mănânci mai mult sau mai puţin. Aşadar, nu ceda dorinţei de a mânca din oră în oră câte ceva. Ţine cont de planul alimentar pe care ţi l-ai făcut.
Nu faci sport
Poate că nu este suficient de clar faptul că exerciţiile fizice sunt o parte integrantă a rutinei de scădere în greutate. Dacă te gândeşti că dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi este suficientă pentru a slăbi şi a obţine rezultatele dorite, atunci te înşeli. Important este să şi arzi calorii, prin sport.
Eşti stresată
Nivelul ridicat de stres poate afecta starea de sănătate. Când eşti stresată, nivelul cortizolului (un hormon de stres) creşte. Acesta, la rândul său, are ca rezultat creşterea în greutate şi alte probleme digestive.
Consumi prea multe nuci
Nucile sunt bogate în multe substanţe nutritive, iar unul dintre ele este acidul gras. Este uşor ca la gustarea dintre mese să mănânci nuci, însă acest lucru poate afecta în cele din urmă dieta ta cu conţinut scăzut de carbohidraţi şi, implicit, procesul de pierdere în greutate.