Motivele ascunse din spatele trezitului târziu

1 76808 original jpg jpeg

După alimentaţie, odihna este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. În afară de stres, fumat şi alcool, ele fiind cele care ne afectează somnul în general, iată ce alţi factori provoacă această nevoie lungă de odihnă.

Ţi-a fost afectat ceasul biologic

Somnul este guvernat de ceasul nostru biologic. Dacă ai obiceiul de a mânca la timp şi de a adormi aproximativ la aceeaşi oră, corpul poate să stabilească un ciclu de somn. Dar dacă adormi la ore diferite aproape în fiecare noapte, acele cicluri sunt afectate. Acesta este motivul pentru care te trezeşti târziu şi obosită.

Dormi mai mult în weekend

Dacă dormi mai puţin în timpul săptămânii şi mai mult în weekend, acest obicei îţi afectează ceasul biologic. Încearcă să dormi suficient în fiecare zi, adică acelaşi număr de ore, chiar şi în weekend.

Amâni alarma

Ar trebui să te trezeşti când îţi sună alarma. Trezirea de mai multe ori în timp ce alarma sună şi tu apeşi butonul de amânare este o practică nesănătoasă, deoarece te vei trezi mai obosită. Somnul implică mai multe etape, iar organismul trebuie să treacă prin ele pentru a ajunge la un somn adânc. Nu este normal să te trezeşti din nou şi din nou.

Lumina din cameră

Când te bagi în pat, dacă ochii tăi văd lumina, corpul va înceta să mai producă melatonină, care este hormonul somnului. Aşadar, dacă ai televizorul aprins, vei adormi mai greu. De asemenea, lumina produsă de ecranul telefonului poate afecta somnul.

 Lipsa micului dejun

Şi lipsa micului dejun poate fi o cauză. Organismul va produce şi va elibera mai mult cortizol -hormonul de stres - şi îţi va fi greu să adormi. În plus, micul dejun este foarte important. Substanţele nutritive luate din alimente îmbunătăţesc nivelul de energie.

Mănânci  mult sera

Alimentele cu un indice glicemic ridicat pot creşte nivelul de cortizol. Cartofii, dulciuri, prăjiturile sau pizza nu ar trebui să fie consumate la cină.

Faci duş fierbinte

Înainte de a merge la culcare, nu este recomandat să faci duş cu apă fierbinte. În general, temperatura corpului scade în timpul nopţii pentru a facilita somnul. Dar un duş fierbinte poate creşte nivelul temperaturii, ceea ce provoacă tulburarea somnului.

Credit foto: www.huffingtonpost.comRecente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg