Obiceiurile zilnice îţi pot afecta nivelul IQ-ului

1 72667 original jpg jpeg

Rezultatele mai multor studii au arătat că obiceiurile zilnice ale oamenilor pot distruge creierul. Este posibil să uităm anumite nume, locul în care am lăsat cheile sau chiar lucruri foarte importante.

Creierul este un muşchi puternic şi cere să fie instruit în acelaşi mod ca oricare alt muşchi din corp. Cu toate acestea,există anumite obiceiuri surprinzătoare care pot duce la afectarea puterii minţii. Cele două părţi ale creierului lucrează împreună pentru a procesa fiecare informaţie care ajunge la creier,oricât de mică ar fi aceasta.La fel ca fiecare muşchi,în cazul în care creierul este lăsat neinstruit,acesta va funcţiona la un nivel mai scăzut de eficacitate decât în cazul în care este instruit să ruleze la capacitate maximă.

Citeşte şi:10 obiceiuri care cresc nivelul IQ-ului

Iată care sunt obiceiurile care pot reduce capacitatea de funcţionare a creierului: Mâncarea nesănătoasă

Atunci când mănânci alimente nesănătoasă ajuţi la scăderea nivelului de IQ. Glucoza care trebuie să fie prezentă în produsele mâncate la micul dejun ajută la stimularea funcţiei creieruluipentru întreaga zi. De asemenea,alimentele nesănătoase mâncate în exces pot duce la scăderea drastică a funcţiei creierului,mai ales după vârsta de 70 de ani.

Mâncatul excesiv de alimente bogate în proteine

Pentru a stimula creierul întreaga zi,alimentele mâncate nu trebuie să fie doar sursă de proteine. În schimb,produsele alimentare bogate în vitamina B ajută memoria şi cresc nivelul intelectual.

Fumatul

Nivelul IQ-ului poate scade dacă eşti un fumător activ sau unul de ocazie. Acest lucru se datorează faptului că fumatul creşte concentraţia de monoxid de carbon din corp şi împiedică oxigenul să ajungă la creier. Atunci sunt provocate leziuni ale vaselor de sânge şi a neuronilor din creier. Şi ştim că creierul are nevoie de oxigen pentru a funcţiona corect.

Nivelul crescut de stres

Principala cauză a scăderii nivelului de IQ este stresul. Secreţia hormonilor de stres este stimulată mult prea mult,şi s-ar putea să dezvolţi Alzheimer.

Citeşte şi:Top 5 zodii cu cel mai ridicat iQ

 Încetează să fii multitasking  

Multitasking-ul sfârşeşte prin a pune foarte multă presiune pe creier şi duce la afectarea lui şi,implict,la scăderea nivelului de IQ. Aşadar,pentru a evita toate acestea,încearcă să faci atât cât poţi.