Poţi controla pofta de mâncare, dacă faci aceste lucruri simple

1 70490 original jpg jpeg

Viaţa ar fi mult mai uşoară dacă am mânca numai atunci când corpul are nevoie de alimente. Din păcate acest lucru nu se poate, deoarece mâncăm atunci când ne este foame şi când avem poftă de ceva, mai mereu de ceva dulce.

Este uşor de realizat că,dacă mâncăm atunci când nu ne este foame sau mâncăm mai mult decât este necesar,ne supraalimentăm. Nu este simplu,dar putem face nişte ajustări.

Iată ce putem face:1. Alege alimente scăzute în calorii

Unul dintre cele mai bune moduri de a controla pofta de mâncare este de a opta pentru alimente care conţin puţine calorii,pe care le putem mânca mai mult şi care vor ţine mai mult de foame. Fructele şi legumele sunt perfecte pentru acest lucru,deoarece conţin multă apă,fibre şi cel mai important,nu conţin grăsimi. Împreună cu fructele şi legumele,alimentele fierte şi supele sunt cele mai bune.

2. Alimente bogate în proteinele

Studiile au arătat că produsele alimentare care sunt bogate în proteine au un efect pozitiv de saţietate. Proteina s-a dovedit a fi mai saţioasă decât alimentele care conţin carbohidraţi,pentru că au fost mereu asociate cu saţietatea. Alimente sănătoase cu un nivel crescut de proteine sunt peştele,fasolea şi nucile.

3. Alege jumătate de porţie

Atunci când îţi este foame,corpul cere grăsimi şi zahăr,dar acestea nu te vor ajuta să slăbeşti. Refuzul de a mânca o porţie întreagă te va face să simţi plăcere şi să te încurajeze la un moment dat. Pentru a reduce poftele,bucură-te de fiecare bucată pentru a activa sistemul corpului şi păstrează imaginea de ansamblu.

4. Porţia – controlul psihologic

Noi am fost de mici învăţate să nu lăsăm nimic în farfurie,aşa că atât cât este în farfurie,atât suntem obişnuiţi să mâncăm. Dacă vrem să facem nişte mici trucuri,spune în gând că trebuie să mănânci mai puţin decât normal. Ar putea părea ceva ciudat,dar chiar funcţionează la un nivel psihologic.

5. Evită unele gustări

Ar trebui să evităm gustările atunci când ne uităm la televizor. Lipsa de concentrare te face să mănânci mai mult decât ai vrea. Încearcă să îţi pui mai puţin pentru a mânca cât ar trebui,chiar dacă eşti atentă la ceea ce faci.

6. Limitează alegerea

O modalitate foarte bună de a suprima pofta de mâncare este de a limita opţiunile către alimente nesănătoase. Alege alimente sănătoase,ca atunci când ai poftă ce ceva,să ai de unde alege şi ce alege.

7. Mănâncă atunci când eşti atentă

Oamenii mănâncă din diverse motive,de la stres la plictiseală. Trebuie să fii mereu conştientă de ceea ce mănânci,ce vrei să mănânci,şi dacă este în alte scopuri decât foamea. Încearcă să eviţi gustările pentru a suprima apetitul.

Marile efecte secundare de control a poftei de mâncare includ pierderea în greutate mai uşor şi o stare de spirit mai bună,care te face să te bucuri de mâncare mai mult. Pofta este cel mai mare aspect al poftei de mâncare cu care te lupţi cel mai mult. Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg