Prunele uscate, gustarea dulce de doar 30 de calorii

1 70679 original jpg jpeg

Simţi că nu mai ai energie, sau ai mânca ceva dulce şi nu ştii ce? Prunele uscate sunt potrivite pentru gustare, sunt delicioase şi îţi dau energia de care ai nevoie. În plus, sunt recomandate persoanelor care vor să ţină dietă.

Este cunoscut faptul că prunele previn anumite boli,pentru că sunt considerate un remediu digestiv popular,în principal datorită fibrelor,sorbitolului şi isatinei de fenil,care este un compus natural cu efect laxativ.Dincolo de beneficiile pe care le are asupra sistemului digestiv,precum şi faptul că sunt o gustare dulce de doar 30 de calorii,prunele uscate au multe proprietăţi care ajută la menţinerea sănătăţii.

Iată 5 motive pentru care trebuie să mănânci prune uscate: 1. Ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi a altor boli cronice

Prunele conţin fitonutrienţi,numiţi fenoli. Aceştia sunt unici,iar numeroase studii au arătat că fitonutrienţii ajută la prevenirea deteriorării celulelor,în special a moleculelor de lipide din organism.

Deoarece toate membranele celulare,precum şi celulele creierului sunt în mare parte formate din lipide care conţin grăsimi,fitonutrienţi sunt importanţi şi trebuie să se regăsească în dieta zilnică. Totodată,aceşti compuşi sunt un factor important pentru că ajută în menţinerea sub control a colesterolului rău (LDL-ului) din organism şi previn bolile cronice.

2. Previn riscul de a dezvolta diabet zaharat tip II şi obezitate

Prunele uscate şi cele proaspete sunt bogate în fibre solubile,care menţin nivelul de

din sânge stabil. În plus,fibrele încetinesc procesul de digestie şi,ca urmare,întârzie absorbţia zahărului în fluxul sanguin,în timp ce cresc sensibilitatea organismului la insulină.   

Întrucât fibra solubilă prezentă în prunele uscate ne ajută să mâncăm mai puţin,poate preveni excesele alimentare şi creşterea în greutate.

3. Reduce nivelul colesterolului crescut

Fibra solubilă pe care o conţin prunele scade nivelul de colesterol prin înmuierea excesului biliar în intestin şi apoi eliminându-l cu ajutorul fierei din ficat,care are scopul de a digera grăsimea. În cazul în care corpulelimină în exces acid biliar împreună cu fibrele din prune,ficatul trebuie să folosească colesterolul,scâzând astfel,cantitatea prezentă în organism. Totodată,fibrele solubile pot inhiba cantitatea de colesterol produsă de ficat.

4. Îmbunătăţesc sănătatea oaselor şi reduc riscul de osteoporoză

Un studiu realizat în 2011 a arătat că prunelesunt cele mai eficiente fructe în prevenirea şi inversarea pierderii osoase datorită surselor bogate de antioxidanţi şi flavonoide pe care le conţin.

5. Sunt o sursă de vitamina K şi beta-caroten

Un studiu realizat în 2013 a arătat că atunci când sunt mâncate alimente bogate în betacaroten,oamenii devin mai fericiţi. În plus,este compusul care luptă împotriva radicalilor liberi,ajutând în acest fel la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Vitamina K lucrează împreună cu betacarotenul şi luptă împotriva semnelor de îmbătrânire,ajutând la reducerea pierderii osoase şi îmbunătăţind circulaţia sângelui.



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg