Reguli de care să ţii cont în sezonul de reduceri

1 65527 original jpg jpeg

La sfârşitul fiecărui sezon, la magazinele mari sunt reduceri la haine. În acestă perioadă, acestea devin brusc cele mai ademenitoare locuri. Aici nu mă refer doar la haine, ci şi la smartphone-uri sau electrocasnice.

În timp ce vânzătorul trebuie să aibă un temperament plăcut şi o răbdare inepuizabilă pentru a răspunde la cererile impulsive ale cumpărătorului entuziasmat,apar incidentele şi atunci îi este greu să se ocupe de ei. Acest lucru ne face să ne regândim la bazele de politeţe moderne.

Iată cinci reguli pentru atunci când te duci la cumpărături:

1. Păstrează-ţi calmul

Păstrarea calmulului şi să fii politicoasă cu toata lumea,este cel mai bun lucru pe care îl poţi face în astfel de situaţie. Persoanele special angajate sunt la dispoziţia ta,dar cu siguranţă nu telepatic. Încearcă să nu fii nepoliticosă,pentru ei. Fiind isterică pentru lucruri stupide ar putea fi nepotrivit în timpul sezonului de reduceri,care este deja haotic. Nu sta prea mult la un stand,în special,la cele care sunt aproape de intrare. Lasă loc şi pentru ceilalţi cumpărători.

2. Nu alege mărimea XS dacă a ta este M  

Este adesea cazul ca cea mai mică dimensiune a unui articol de îmbrăcămintesă se fi ales cel mai repede. Un articol cu o mărime mai mare nu îţi modifică silueta. Alege cu încredere o mărime mai mare,atunci când nu o găseşti pe a ta sau caută-l în alt magazin.

3. Nu petrece mult timp în cabina de probă

Din păcate,numărul cabinelor de probat,nu se dublează în timpul sezonului de reducere. Alege articolele care îţi plac sau de care ai nevoie pentru a le proba. Nu sta aşa de mult timp în cabină. Acest lucru poate deveni enervant pentru cei care aşteaptă la coadă.

4. Verifică calitatea articolului

Verificarea materialelor este recomandată,să nu aibă pete sau alte daune. Aceste haine au fost expuse pe rafturile magazinului ceva timp,aşa că oamenii nu dau interes acestui lucru în timpul agitaţiei din magazin.

 5. Plăteşte mereu numerar  

În timpul sezonului de reducere,coada de la caserie pare să nu se mai termine. Trebuie să ai mereu la tine numerar ca să plăteşti,şi nu cu cardul,pentru a nu sta mult timp la casă după fiecare cumpărător. Acest lucru îngreunează procesul celor de la ghişeu. În plus,atunci când eşti la coadă,evită apelurile telefonice. Acesta este un gest de prost gust,care enervează pe cei din jur.