Reţete care accelerează bronzarea pielii
Dacă vrei să-ţi intensifici bronzul natural, este indicat să consumi cât mai multe alimente bogate în betacaroten, precum morcovi, caise şi pepeni galbeni. Pe de altă parte, pentru protejarea pielii de efecte nocive ale razelor UV, se recomandă includerea antioxidanţilor în alimentaţia de zi cu zi.
Iată trei reţete pe bază de ingrediente naturale,care au rolul de a accelera procesul de bronzare.
SALMOREJO. Este vorba despre o reţetă simplă din gastronomia spaniolă. Se prepară pe bază de roşii,puţină pâine,ulei de măsline virgin extra şi sare,care se amestecă până se obţine consistenţa unei creme. Se pot adăuga câteva bucăţele de jambon şi ou fiert.
GUACAMOLE. Se prepară din avocado,care se pisează. Se adaugă ardei iute,roşii,suc de lămâie,coriandru. Acest sos acompaniază diverse gustări.
MANGO CROCANT. Un desert delicios făcut din mango şi câteva frunze de mentă,peste care se pun bucăţi mărunte de migdale,alune şi fistic. Deasupra,se răzuieşte puţină ciocolată neagră.
"Dacă doriţi o culoare a pielii mai sănătoasă şi mai atrăgătoare, este mai bine să urmaţi o dietă sănătoasă cu fructe şi legume din abundenţă decât să vă aşezaţi la soare",afirmă Dr.Ian Stephen de la Universitatea din Nottingham,potrivit Agerpres. Astfel,persoanele care mănâncă mai multe porţii de fructe şi legume pe zi au o culoare a pielii mai aurie datorită carotenoizilor,prezenţi în fructele şi legumele de culoare roşie şi portocalie.