Rutina de îngrijire a femeilor aflate la menopauză

1 80575 original jpg jpeg

Menopauza afectează femeile în multe feluri. Dar asta nu înseamnă că nu poţi combate efectul pe care aceasta îl are asupra pielii tale. Claudia Avram, specialist în estetică la centrul de beauty Perfect Face, îţi arată câteva obiceiuri pe care le poţi adopta pentru a arăta minunat.

Foloseşte produse create special pentru tipul tău de piele

Ca regulă generală, femeile la menopauză au o piele uscată, ternă, lipsită de strălucire care începe să se lase. Ar trebui ţintite toate aceste probleme atunci când cumperi cosmeticele.

Specialistul recomandă ca demachiantul sau loţiunea de curăţare să fie pe bază de lapte, deoarece păstrează uleiurile naturale ale pielii, epiderma ta va fi curată însă fără să se usuce.

Nu trebuie să uiţi de produsele pentru ochi şi conturul gurii, iar investiţia în produse delicate pentru gât şi bust este absolut necesară. Aceste zone ale corpului sunt deseori expuse la soare şi au tendinţa de a favoriza apariţia petelor şi de a se lăsa.

Un alt produs de mare ajutor este serul ce conţine o concentraţie mare de ingrediente active. Aplică-l în timpul rutinei zilnice de îngrijire pentru a îmbunătăţi eficienţa altor cosmetice.  

Crema de noapte trebuie sa fie mai consistentă, pentru a reface resursele de apă şi lipide pe care pielea ta le pierde.

Nu în ultimul rând, nu uita să te răsfeţi săptămânal cu măşti împotriva ridurilor, care nu numai că vor lupta împotriva nedoritelor linii, dar vor conferi şi o strălucire chipului tău.

Protejează-te de razele UV 

Cremele cu factor de protecţie pot reduce apariţia petelor cauzate de soare. Nu trebuie să uităm că acesta este principalul responsabil pentru o piele cu aspect îmbătrânit. Nu te sfii să foloseşti crema cu factor de protecţie peste 50 şi asigură-te că o foloseşti zilnic, după crema hidratantă, chiar dacă locuieşti la oraş si mai ales atunci când afara este zăpadă, căci razele dăunătoare se reflectă în aceasta. 

Terapii de sezon 

Claudia Avram recomandî cu încredere terapiile intensive care se pot face primăvara şi toamna, cum ar fi radiofrecvenţa.

Aceasta se bazează pe o temperatură ridicată ce poate ajunge la 50-60 de grade în interiorul ţesutului, iar energia produsă astfel stimulează secreţia fibroblastelor de noi fibre de colagen şi elastină, tenul fiind vizibil întinerit.

Esteticiana pregăteşte în prealabil tenul, curăţându-l temeinic, aplicând ulterior o substanţă de contact ce ajută aparatul să alunece pe piele. Ea va măsura constant temperatura pe zona lucrată. Căldura produsa este tolerabilă pentru piele, iar terapia este una plăcută, doar persoanele cu un ten foarte sensibil pot resimţi mici furnicături.

Beneficiile sunt numeroase: efectul de lifting facial, tratament antirid, remodelarea conturului facial, reducerea cearcănelor, oxigenarea ţesuturilor, tonifierea epidermei, conferind un aspect ferm şi luminos pielii terne.

Rezultatele se pot observa după fiecare şedinţă, dar procesul trebuie continuat prin efectuarea unei terapii intre 6 şi 12 şedinte, în funcţie de fiecare ten în parte şi de vârstă.

Adoptă un stil de viaţă sănătos 

Sănătatea pielii porneşte de la sănătatea corpului tău. Adoptă o dietă variată şi bogată in antioxidanţi şi ingrediente sănătoase. Pentru a-ţi oxigena pielea, mişcarea joacă un rol esenţial. De fapt, exerciţiile fizice îmbunătăţesc fluxul sangvin şi distribuirea oxigenul în întreg corpul.

Nu este nevoie să te extenuezi câteva ore pe zi pentru a obţine rezultate, ci 30 minute de activităţi fizice sunt suficiente pentru a arăta şi a te simţi minunat.

Sursa foto: medicalnewstoday.com



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg