Scade tensiunea arterială în mod natural!

1 72580 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată cum poţi reduce tensiunea arterială în mod natural? Studiile arată că este foarte important să introduci în regimul tău alimente sărace în sodiu şi bogate în cel puţin două din cele trei minerale de bază: calciu, magneziu şi potasiu.

Adaugă în dieta ta următoarele alimente pentru a reduce aproape la jumatate riscul de accident vascular cerebral şi de infarct miocardic. 

Fasole albă

O cană de fasole albă oferă 13% din doza zilnică recomandată de calciul,30% din cea de magneziu şi 24% din necesarul zilnic de potasiu. Poţi utiliza alimentul la garnituri,supe sau mâncăruri de bază. De altfel, este o alegere excelentăpentru vegetarieni,fiind o sursă importantă de proteine. Alege conserve fără adaos de saresau găteşte fasole uscată la foc lent.

Muşchiuleţ de porc

100 de grame de muşchiuleţ de porc oferă 6% din doza zilnică de magneziu şi 15% din cea de potasiu. Găteşte carnea de porc pe grătar sau la cuptor. Poţi face o cantitate mai mare şi apoi o poţi depozita în frigider sau la congelator.

Iaurt fără grăsimi

O cană de iaurt simplu degresat oferă 49% din necesarul de calciu,12% din cel de magneziu şi 18% din potasiul de care ai nevoie în fiecare zi.

Rece şi cremos,iaurtul este un ingredient vedetă al unui mic dejun bogat în minerale. Se poate folosi şi în sosuri şi dressinguri pentru salate,şi chiar în antreuri.  Poţi controla conţinutul de grăsime şi substanţe nutritive prin pregătirea propriei reţete de iaurt.

Kiwi

Un kiwi oferă 2% din calciul de care ai nevoie zilnic,7% din magneziul şi 9% din potasiul pe care trebuie să le ai zi de zi incluse în alimentaţie

Kiwi este disponibil pe tot parcursul anului în supermarket-uri. Ele conţin mai multă vitamina C decât portocalele.

Piersici şi nectarine

O piersică medie sau o nectarină furnizează 8% din doza zilnică recomandată de potasiu. În plus,au şi calciu şi magneziu.

Banane

Trei banane pe zi oferă mai mult de o treime din necesarul zilnic de potasiu.  

Sfat: Nu trebuie să arunci bananele moi,atunci când coaja devine maronie. Decojeşte-le şi congelează-le pentru a le folosi la piureuri. 

Broccoli

O cană de broccoli fiert oferă 6% din necesarul de calciul,8% din cel de magneziu şi 14% din doza zilnică de potasiu.

Această vegetală cruciferă este,de asemenea,o sursă cunoscută de fitonutrienţi care luptă impotriva cancerului.