Semne hernie de disc. 5 simptome care trebuie să te alarmeze

semne hernie de disc jpeg

Semne hernie de disc. Hernia de disc este o afecţiune la nivelul discurilor aflate între vertebrele coloanei. În urma procesului natural de îmbătrânire sau din cauza unui traumatism, discul alunecă din poziţia lui obişnuită, se deformează şi se poate rupe, lăsând substanţa gelatinoasă din interiorul lui să iasă în afară şi să atingă terminaţiile nervoase. Rezultatul? Toate acestea sunt întărite de câteva simptome pe care este bine să le iei în seamă!

1. Semne hernie de disc - Simţi durere puternică în braţ sau în picior

Hernia de disc este mereu însoţită de durere. Dacă discul afectat se află în zona lombară,adică partea de jos a coloanei vertebrale,vei simţi o durere intensă în fese,coapse şi în picioare,în special mai jos de genunchi. Uneori,simţi că te doare şi o parte din laba piciorului. Dacă discul care s-a deplasat se află la nivelul gâtului,te vei plânge de neplăceri la umăr şi la braţ. Durerea creşte progresiv:la început însoţeşte efortul fizic,apoi devine permanentă,mai ales în timpul nopţii.

simeon stalpnicul png

2. Ai amorţeală sau furnicături

Pe măsură ce boala progresează,când este vorba de hernie de disc cervicală,apar amorţeli în braţ,antebraţ şi degete. Persoanele afectate resimt adesea furnicături,adică o senzaţie de înţepare cu multe ace,în partea corpului unde se află nervii afectaţi. Îţi poţi simţi locul respectiv anesteziat sau ai senzaţia că ai fost electrocutată.

3. Semne hernie de disc - Eşti lipsită de putere

În muşchii aferenţi nervilor afectaţi poţi resimţi şi o slăbiciune. Acest lucru îţi poate leza capacitatea de a ridica anumite greutăţi,dar şi de a realiza anumite mişcări. În timp,dacă nu consulţi medicul specia­­list pentru tratament,simptomele se pot agrava,iar durerile pot deveni permanente.

4. Ameţeli şi greaţă, printre neplăceri

Tot în cazul herniilor cervicale,poţi să te confrunţi şi cu ameţeli (vertij),dureri de cap,greaţă,vărsături,zgomote în ureche sau probleme la înghiţirea alimentelor. Prima etapă pentru a depista afecţiunea este efectuarea unui RMN,a unui tomograf sau a unei radiografii faţă şi profil. În funcţie de aceste analize,doctorul îţi poate spune dacă eşti bolnavă şi îţi poate prescrie un tratament de recuperare.

simeon stalpnicul png

5. Semne hernie de disc - Are loc diminuarea reflexelor

Când vine vorba de semne hernie de disc, printre simptomele clasice se numără şi diminuarea reflexelor la membrele afectate de durere şi o tendinţă scoliotică,din cauză că,de regulă,ne înclinăm în partea opusă zonei dureroase. 

Dr. Vasile Druţă,medic primar ortoped clinica Bio Ortoclinic, despre hernia de disc„Pentru tratarea herniei de disc,operaţia chirurgicală clasică este o metodă terapeutică eficientă,dar nu lipsită de riscuri imediate sau pe viitor. Recuperarea nonchirurgicală în cazul herniei de disc este din ce în ce mai solicitată,odată cu apariţia unor aparate automatizate,care fac ca exerciţiile pentru coloana vertebrală să fie executate corect. Medicul specialist vă poate recomanda elongaţia şi chiroterapia,două proceduri medicale de mare ajutor în recuperarea coloanei vertebrale. Elongaţia este necesară deoarece măreşte spaţiile dintre vertebre,iar chiroterapia redă elasticitatea şi flexibilitatea ligamentelor,plus că redresează circulaţia sângelui. Recuperarea nonchirurgicală se recomandă în toate stadiile bolii,mai puţin în cazul în care pacientul are sindromul cozii de cal sau un deficit motor.”Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg