Sucurile acidulate, un pericol major pentru sănătate

Obişnuieşti să bei sucuri carbogazoase? Află care sunt cele mai periculoase efecte pe care le au aceste băuturi asupra corpului.
Declanşează astmul
Benzoatul de sodiu care se găseşte în compoziţia băuturilor carbogazoase reduce nivelul de potasiu din corp. În plus,studiile arată că o cantitate mare de benzoat de sodiu în corp declanşează apariţia urticariei,a eczemelor şi chiar a astmului.
Duc la apariţia problemelor renale
Pe lângă benzoatul de sodiu,sucurile carbogazoase conţin în cantităţi mari şi acid fosforic,care a fost asociat cu apariţia problemelor renale,în special a pietrelor la rinichi.
Dizolvă smalţul dinţilor
Cantităţile mari de zahăr şi de acid din compoziţia sucurilor carbogazoase au un impact negativ şi asupra smalţului dinţilor. Acidul fosforic creşte şi riscul osteoporozei,din cauză că odată cu transferul lui în urină,se pierde şi calciul,un mineral important pentru menţinerea sănătăţii oaselor.
Cresc riscul apariţiei afecţiunilor cardiace
Majoritatea sucurilor acidulate conţin sirop de porumb bogat în fructoză,un îndulcitor care a fost asociat cu mai multe probleme de sănătate. Printre cele mai periculoase se numără sindromul metabolic,o afecţiune care creşte riscul apariţiei diabetului,dar şi a bolilor cardiovasculare.
Pot afecta sistemul reproducător
Sticlele în care sunt depozitate sucurile carbogazoase conţin o substanţă cunoscută sub denumirea de bisfenol-A care este cunoscut pentru efectul său negativ de a produce dereglări hormonale. Din această cauză,există un risc mare ca fertilitatea să fie afectată,mai ales în cazul femeilor.