Sunt sănătoase, dar îţi pot aduce kilograme în plus

1 76120 original jpg jpeg

O serie de alimente îţi pot influenţa în mod negativ dieta de slăbit, cu toate că sunt sănătoase. Află care sunt acestea şi cum trebuie să le consumi ca să nu te îngraşi.

 Iaurturile degresate 

Pare greu de crezut, dar iaurtul te poate îngrăşa, dacă alegi unul lipsit de grăsimi. În procesul de degresare, este precesat intens, iar pentru un gust mai bun se adaugă zahăr, ceea ce face din acest tip de iaurt un aliment dăunător în diete. 

Dacă alegi varianta cu fructe, e posibil ca aceasta să conţină arome şi coloranţi care dau acel gust plăcut. Alege un iaurt simplu în care pui fructe proaspete, după preferinţă. 

Fructele şi legumele sub formă de suc 

Sucurile de fructe şi legume făcute de tine cu puţin timp înainte de a le bea sunt sănătoase, dar nu-ţi garantează slăbirea. Prin stoarcere, sunt distruse fibrele care ajută zaharurile din fructe să fie eliberate treptat în sânge. De pildă, un singur pahar de suc de portocale conţine fructoză într-o cantitate mai mare decât o portocală mâncată ca atare. 

Pentru obţinerea lui, au fost stoarse 2-3 portocale. E foarte uşor să ajungi la o cantitate mare de glucide doar bând suc de fructe sau de legume.

Află ce alte alimente sănătoase te pot îngrăşa pe clicksanatate.ro.