Top 10 cele mai ciudate lucruri din corpul uman

1 58452 original jpg jpeg

Corpul uman este un univers incredibil, e o enciclopedie pe care nici cei mai mari specialişti nu ajung să o parcurgă până la capăt. În acelaşi timp, e un angrenaj în care fiecare rotiţă îşi are rolul său. Află câteva ciudăţenii ale corpului tău!

1. Hapciu! Ştiai că viteza strănului tău atinge incredibila viteză de 160 km/oră? Şi e suficient doar un strănut ca să „pulverizezi” în aer peste 100.000 de germeni!

2. Te-ai întrebat vreodată de ce pedichiura ta durează atât de mult? Pentru că unghiile de la mâni cresc de 4 ori mai repede ca cele de la picioare!

3. Ştii de ce îţi miroase încălţămintea? Ei bine,pentru că tălpile picioarelor conţin peste 500.000 de glande sudoripare,capabile să producă 0,5 litri de transpiraţie zilnic!

4. Uimitor,dar un om obişnuit pierde,în medie,600.000 de particule de piele,la fiecare oră. Pe an,asta echivalează cu greutatea unui iPad (0,68 grame).

5. Toate aceste particule de pielea moartă nu se „evaporă„ pur şi simplu,ci se depun în mediul în care trăieşti:pe rama ferestrelor,pe mobilă,pe podea.

6. Desfăşurat,intestinul tău subţire ar măsura ceva peste 6 metri – aproape lungimea unei balene ucigaşe!

7. Deşi este o unealtă pe care organismul o foloseşte pentru a detecta durerea,creierul propriu-zis nu are receptori ai durerii.

8. Sucul gastric este suficient de concentrat ca să dizolve metale. Atunci,te vei întreba,de ce nu dizolvă stomacul? Pentru că acesta e acoperit cu un strat gros de mucus,cu rol protector,împiedicând acizii gastrici să „ardă” organul în care se realizează digestia.

9. La fel ca amprentele digitale,„ modelul” desenat de natură pe limba fiecărui individ este unic şi irepetabil.

10. Chiar dacă nu le vezi cu ochii liberi,colonii de paraziţi microscopici se pot instala pe genele tale. Aceşti paraziţi de tip Demodex îşi fac culcuş în genele a 80 % dintre persoanele cu vârstă de peste 60 de ani. În mod normal,paraziţii sunt inofensibi,dar dacă se activează,pot cauza inflamaţii cornice ale pleoapelor. 

Citeşte şi:

5 lucruri ciudate care îţi aprind pofta de sex

3 leacuri contra răului de maşină