Topul alimentelor care cauzează cancer

1 68896 original jpg jpeg

S-a dovedit ştiinţific că multe alimente cresc riscul apariţiei cancerului. Iată 6 dintre cele mai nesănătoase produse, pe care este bine să le scoţi din dietă pentru a fi sănătoasă.

 Organisme modificate genetic 

Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“,plante şi seminţe,care sunt rezistente în faţa insectelor şi pesticidelor. Aşa au apărut porumbul,soia sau rapiţa modificată genetic. Ca şi consumatoare,ai posibilitatea să eviţi aceste alimente şi să achiziţionezi numai produse naturale.

Cele mai multe produse din carne procesate,inclusiv baconul,cârnaţii şi hot-dogurile,conţin conservanţi chimici care le fac să pară proaspete şi atrăgătoare,dar care pot favoriza apariţia cancerului. Atât nitritul de sodiu şi nitratul de sodiu,care se găsesc în acestea,au o legătură strânsă cu creşterea semnificativă a apariţiei cancerului de colon şi a altor forme de cancer. Prin urmare,asigură-te că alegi produse care nu au nitriţi sau nitraţi.

Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conţin substanţe chimice,care provoacă nu numai infertilitate,ci şi cancer de ficat,testicular şi pancreatic. Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA),care se găseşte în pungile cu florice de porumb,este „probabil“ cancerigen.

Citeşte şi:

7 simptome ale cancerului pulmonar

Alimente care pot combate cancerul

O analiză ştiinţifică a peste 20 de studii,realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA),a constatat că aspartamul,una dintre cei mai comuni îndulcitori artificiali,care se găsesc în alimentele şi băuturile dietetice,provoacă o serie de boli,inclusiv malformaţii congenitale şi cancer.

Făina albă rafinată

Aceasta este un ingredient care se găseşte în majorotatea produselor alimentare prelucrate,şi care are un conţinutului ridicat de carbohidraţi. Potrivit unui studiu publicat în revista „Cancer Epidemiology“,un consum regulat de glucide rafinate favorizează o creştere de 220 % a şanselor apariţiei cancerului la sân în rândul femeilor.

Uleiurile hidrogenate

Acestea sunt de obicei folosite pentru a conserva alimentele procesate. Dar uleiuri hidrogenate modifică structura şi flexibilitatea membranelor celulare din tot corpul,ceea ce poate duce la o serie de afecţiuni,cum este cancerul. Unii producători încearcă înlocuirea uleiurilor hidrogenate cu uleiul de palmier şi cu alte alternative mai sigure.



Recente

Importanța ținutelor medicale pentru profesioniștii din domeniul sănătății (1) jpg
Forma nasului dezvaluie unele trasaturi de personalitate  Sursa foto shutterstock 2436628383 jpg
5 obiceiuri care combat anxietatea  Sursa foto shutterstock 2500604963 jpg
cursuri functionari curs online de design interior jpg
Alege un dragon si vezi ce te ingrijoreaza  Sursa foto Pixabay jpg
Foto campanie jpg
Iluzie optica  Esti credul sau realist  Sursa foto The Minds Journal webp
shutterstock 1641730780 jpg
Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg