Trucuri antice ingenioase, care au fost uitate

1 73269 original jpg jpeg

Potrivit Brightside.me, în anul 1910, Gallaher Ltd. Tobacco Company a publicat un volum de 100 de pagini cu trucuri sub titlul Cum se face (How to do it). Cine ar fi crezut că o sută de ani mai târziu, ele vor fi în continuare utile?

Iată câteva dintre cele mai ingenioase trucuri antice:Cum să reînvii florile ofilite

Pentru a readuce la viaţă florile ofilite,trebuie să le pui apă fierbinte. Până în momentul în care apa se va răci,florile vor fi din nou frumoase şi în viaţă. Apoi,taie puţin din tulpină şi pune florile la loc în apa rece.

Cum să speli o sticlă corect

Pentru a reuşi să spei corect o sticlă pe interior,umple-o cu apă şi nişte nisip şi agită puternic.

Cum să scapi de petele de cerneală de pe batistă

Dacă din greşeală ai dat cerneală pe batistă,pune-o repede în lapte. O laşi cinci minute,şi vei vedea că petele au dispărut.

Cum să detectezi umiditatea în pat

Pentru a afla dacă patul este umed,pune o oglindă mică între cearşaf şi plapumă. Dacă după câteva minute imaginea este tulbure,ar fi bine să nu dormi în pat,ci să-i schimbi lenjeria.

 Cum să fierbi un ou spart  

Dacă vrei să fierbi un ou căruia i s-a spart coaja,trebuie doar să adaugi 2 linguri de oţet în apă.

Citeşte şi:Dieta cu ouă fierte:slăbeşti 11 kg în 14 zile! Meniul pe 2 săptămâni!

  Cum să testezi untul    

Freacă un pic de unt pe o bucată de hârtie şi pune-o în foc. Untul pur miroase delicat,în timp ce margarina va avea un miros neplăcut.

Cum se scoate o aşchie sau un ciob de sticlă

Umple o sticlă mică cu apă caldă şi ţine-o apăsat cu gura sticlei pe zona afectată. În timp ce apa se răceşte va subţia pielea şi,astfel,poţi extrage cu uşurinţă aşchia.

Cum să tratezi entorsele

Înveleşte zona afectată de entorsă cu o cârpă înmuiată în apă rece,care trebuie să fie mereu umedă. În plus,masează cu ulei de măsline sau alifie,care vor ajuta foarte mult la vindecare.

  Cum să transporţi o cană mare şi grea    

Modul corect de a transporta o cană mare şi grea este s-o ţii cu mâna dreaptă şi cu degetul mare de gura vasului. Astfel,greutatea nu o va trage în jos.

Cum să fierbi cartofii

Pentru a face cartofii uscaţi şi făinoşi în timpul fierbirii,adaugă o lingură de zahăr pe lângă cea de sare. Când sunt fierţi,scoate cartofii din apă şi întinde-i în tavă,peste care pui nişte apă rece şi îi pui din nou pe foc.

Cum să tai pâinea proaspătă

Treci cu lama cuţitului prin apă fierbinte timp de 10-15 secunde,apoi taie felia de pâine într-o mişcare lentă.

Cum să menţii ouăle proaspete

Pentru ca ouăle să fie comestibile după o anumită perioadă de timp,pune-le în sare şi apoi într-un loc uscat.

Credit foto:brightside.me