VIDEO. Cei mai mari inamici ai creierului

1 72310 original jpg jpeg

Creierul este unul dintre organele care îi fascinează pe cercetătorii din întreaga lume, modul în care acesta funcţionează fiind în continuare un mister. Ceea ce se ştie cu siguranţă este că anumite activităţi zilnice sunt nocive pentru creier, deoarece îl îmbătrânesc şi îmbolnăvesc prematur.

Chiar şi cel mai mic gest pe care-l facem este coordonat de creier,acesta fiind cea mai complexă structură din corpul uman. Este format din nu mai puţin de 100 de miliarde de neuroni,ce formează în jur de 1.000 de legături,care,la rândul lor,pot transmite impulsuri electrice şi cu o viteză de 400 de km pe oră. Funcţionarea deficitară a creierului duce la destabilizarea întregului organism.

Alcoolul afectează memoria

Este contraindicat să consumi des alcool,pentru că acesta favorizează deshidratarea. În lipsa apei,celulele organismului,inclusiv cele din creier,se regenerează mai greu,ceea ce afectează memoria. În acelaşi timp,alcoolul distruge acizii graşi,o componentă esenţială în structura creierului. Alcoolul în exces poate afecta unele funcţii ale creierului,cum sunt vorbirea,memoria şi coordonarea.

Descoperă ceilalţi inamici ai creierului pe clicksanatate.ro.