Vrei să-ţi păstrezi silueta? Iată ce schimbări trebuie să faci în alimentaţie!

1 72259 original jpg jpeg

Uneori, cele mai mici schimbări pot avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate şi greutatea corporală. Chiar dacă poate părea o sarcină dificilă, să ajungi la numărul de kilograme dorit şi pantalonii să-i cumperi cu două mărimi mai mici, trebuie să faci modificări în alimentaţie.

Una dintre cele mai dificile părţi în procesul de slăbit este evitarea efectului de îngrăşare după ce ajungi la greutatea ideală. Pentru a evita acest lucru,trebuie luat în considerare un aspect esenţial:o dietă trebuie să fie temporară,dar alimentaţiazilnică ar trebui să fie altceva.Trebuie să-ţi dai seama că limitarea consumului de zahăr şi băutul de apă nu este bun doar pentru silueta ta,ci este pentru starea de sănătate generală.

Iată ce schimbări trebuie să incluzi în stilul de viaţă: 1. Noul îndulcitor trebuie să fie scorţişoara

Data viitoare când ai un bol cu fructe pentru micul dejun,adaugă peste ele puţină scorţişoară pudră. În cazul în care bei o ceaşcă de ceai,înainte de a pune mâna pe zahăr,alege în schimb scorţişoara.

De asemenea,dacă îţi place să bei un pahar cu lapte cald înainte de culcare pentru un somn odihnitor,nu uita să adaugi o linguriţă de scorţişoară. Adăugarea acestui condiment delicios la orice desert sau băutură te va ajuta să slăbeşti.

Scorţişoara are capacitatea unică de a imita răspunsul la insulină în

. Aceasta va ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Un alt lucru important este faptul că accelerează metabolismul pentru a arde mai multe calorii care se acumulează cu uşurinţă în zona abdominală.

2. Mănâncă pâine,dar asigură-te că este de secară

Pâinea este un aliment esenţial în orice dietă. Cea mai sănătoasă este,fără îndoială,pâinea de secară. Ca şi în cazul scorţişoarei,aceste cereale ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Pâine de secară este de asemenea ideală pentru micul dejun,mai ales dacă este prăjită. Hidraţii de carbon pe care-i eliberează lent sunt o sursă constantă de energie pentru mai multe ore.

3. Gata cu sosurile. Uleiul de măsline este mult mai sănătos

Atunci când faci o salată sau prăjeşti ceva,adaugi peste ele mult ulei sau sosuri. Ştim că fac mâncarea mult mai delicioasă,dar dacă vrei să-şi menţii silueta,limitează-te. Nu trebuie să le elimini complet din dietă,dar trebuie să fie folosite ocazional.

Cel mai bun pentru mâncare este uleiul de măsline. Iar când vine vorba de slăbit,grăsimile saturate sunt cheia. În ciuda a ceea ce mulţi oameni cred,alimentele precum uleiul de măsline ajută la menţinerea sub control a nivelului de  colesterol şi stimulează procesul de

.

Pentru a profita de toate avantajele sale,consumă în fiecare dimineaţă o linguriţă de ulei de măsline,înainte de micul dejun,cu un pic de suc de lămâie. Apoi mănânci după o jumătate de oră.

 4. Dacă ai poftă de ceva dulce,mănâncă nişte ciocolată neagră  

Un cub de ciocolată neagră mâncat în fiecare zi este bună pentru sănătatea inimii şi va satisface pofta de ceva dulce. De asemenea,stimulează sistemul digestiv şi-i oferă organismului mai multe substanţe nutritive de care inima are nevoie pentru a rămâne sănătoasă.

5. Poftă de un cafea un lapte? Mai bine o cafea simplă

Cafeaua este bună pentru slăbit. Stimulează metabolismul,suprimează apetitul şi este un excelent diuretic. Cu toate acestea,contează foarte mult ce ai pus în ea. Laptele este bogat în grăsimi şi nu este digerat bine,iar adăugarea de zahăr nu este recomandată. În schimb,poţi alege îndulcitori precum zahăr de nucă de cocos sau scorţişoară.

Sursă+credit foto:www.steptohealth.com