„Ziua mondială No Bra”: de ce e mai bine fără sutien

1 70796 original jpg jpeg

Se consideră că ziua de 13 octombrie este ziua în care femeile nu ar trebui să poarte sutien - şi nu ca să primească mai multe ocheade din partea bărbaţilor, ci pentru a atrage atenţia asupra nevoii de prevenţie a cancerului la sân. Află de ce e bine să nu porţi (tot timpul) sutien!

Împiedici lăsarea sânilor

Studii de ultimă oră arată că femeile care nu poartă sutien au o mulţime de avantaje. Din punct de vedere medical,fiziologic,anatomic,sânii nu beneficiză cu nimic de pe urma sutienului,arată cercetătorii. Dimpotrivă,susţinerea artificială oferită de obiectul de lenjerie duce mai rapid la lăsarea lor – pentru că nu sunt solicitaţi nici muşchii care le susţin greutatea,nici tegumentele care-şi pierd astfel elasticitatea. Nici la femeile cu bustul mare sutienul nu poate împiedica lăsarea sânilor. E adevărat însă că un sutien de tip sport este necesar când faci exerciţii fizice în forţă.

Previi apariţia cancerului

Tot studiile arată că sutienele ar fi,în parte,resposabile de creşterea cazurilor de cancerla sân. Mai ales cele necorespunzătoare,care strâng sânii sau îi aplatizează,împiedicând  circulaţia limfei. De aceea,se recomandă ca,la sfârşitul zilei,după ce ţi-ai dat piesa de lenjerie intimă jos,să-ţi masezi uşor sânii. Există cercetări care dau drept sigur faptul că a purta sutien peste 12 ore pe zi creşte riscul de cancer la sân.

Mai confortabil şi... mai ieftin

Multe femei renunţă la sutien pentru că nu suportă constrângerile materialelor elastice pe piele,sau urmele lăsate de balenele din plastic care susţin cupele. Tinerele,care încă nu au un buget corespunzător,sunt şi ele adeptele modei fără sutien. S-a observat că femeile fără sutien se simt mai puţin stresate,respiră mai bine,acuză mai puţine dureri de spate,au o vitalitatemai mare şi dezvoltă mai puţine probleme dermatologice.