Reguli de etichetă: ce să nu faci niciodată într-un restaurant cu specific italian

Când iei masa într-un restaurant cu specific italian, nu uita de regulile de etichetă pentru că îți vor îmbunătăți experiența! Cappuccino la masa de prânz? Parmezan pe fructele de mare? Nici vorbă! Iată cum este corect să mănânci într-un astfel de loc! 

image

Celebra bucătărie italiană este foarte apreciată la noi în țară, motiv pentru care întâlnim tot mai des restaurante cu specific italian, unde bucătarii promit că preparatele vor fi gătite „la fel ca în Italia‟. Dacă și tu apreciezi pastele sau pizza și frecventezi un astfel de restaurant, nu uita să respecți regulile de etichetă și să eviți să faci anumite greșeli! 

Citește și: Mituri despre paste și greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când le prepari  

Ce să NU faci într-un restaurant cu specific italian

  • O primă greșeală este tăierea speghetelor. Expertul în etichetă, Elisa Motterle, îți recomandă ca atunci când îți comanzi un astfel de preparat, să folosești lingura și furculița pentru a răsuci pastele. 
  • Folosirea cuțitului pentru a tăia lasagna sau pastele umplute este un alt gest considerat a fi nepoliticos. Din fericire, ai voie să porționezi astfel de preparate, însă trebuie să folosești furculița, nu și cuțitul. Cel mai bine este să tai pastele cu partea laterală a furculiței. 
  • Mănânci spaghete cu pâine? Evită să o faci! Potrivit Elisei, pâinea nu trebuie să fie combinată cu alimente bogate în amidon, așa cum sunt pastele sau risotto. În schimb, poți consuma pâine cu supă, iar pastele cu o salată. 
  • Servirea preparatelor spre partea stângă este un alt gest considerat a fi nepoliticos atât într-un restaurant cu specific italian, cât și într-un alt loc unde servești masa alături de un grup de persoane. Potrivit specialiștilor, poate provoca confuzie persoanelor aflate la masă, motiv pentru care mâncarea (în special pâinea) se servește spre partea dreaptă;
  • Alegi greșit tipul de vin. Pentru că vinul este o parte importantă a culturii italiene, este necesar să știi ce comanzi. Potrivit Reader’s Digest, un pahar cu vin roșu poate fi consumat cu pastele preparate cu brânzeturi sau cu carrne, în timp ce vinul alb poate fi servit cu fructele de mare;
  • Parmezan cu fructe de mare? O combinație nepoliticoasă, spune Elisa Motterle! Specialista în etichetă îți recomandă să adaugi parmezan doar pe paste, în special pe spaghete și fettuccine, nu și pe alt tip de mâncare, deoarece are o aromă puternică și inhibă aroma preparatului;
  • Dacă ești un consumator de cappuccino, evită să îți comanzi o astfel de băutură la masa de prânz! Italienii consumă cappuccino la micul dejun, așa că ar fi mai bine să îl comanzi dimineața, alături de un croasant. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg