Mituri despre paste şi greşeli pe care trebuie să le eviţi atunci când le prepari

1 shutterstock 398786248 jpg jpeg

Pastele nu mai sunt de mult un preparat italian, ci au intrat în patrimoniul gastronomic mondial. În orice colţ de lume, când eşti în pană de idei sau te grăbeşti, acest fel de mâncare e soluţia salvatoare. Sunt însă multe mituri despre prepararea pastelor şi greşeli pe care omenii le fac, iar acestea pot compromite întreaga masă.

Înainte ca pastele preferate să devină carbonara sau bolognese, trebuie să fie fierte corespunzător. Acesta este cel mai important pas din pocesul de gătire, pentru a nu avea la final paste prea moi, lipicioase sau fără gust.

Unele reguli sunt cruciale, iar prima este să adaugi suficientă sare în apa în care le vei fierbe. Amestecând pastele din când în când vei preveni lipirea lor. Alegerea formei şi a dimensiunii adecvate este importantă pentru rezultat final, în funcţie de sosul folosit ulterior.

Nimeni nu doreşte paste prea fierte şi moi, poate doar bebeluşii are au început diversificarea. Aşa că, poate te gândeşti că clătirea lor cu apă rece va stopa procesul de gătire, cum se întâmplă în czul legumelor blanşate. Nimic mai greşit. Clătirea pastelor proaspăt fierte sub jet de apă rece face mult mai mult rău decât bine. Apa spală stratul de amidon de pe paste, care are un rol important şi permite sosului să le „îmbrace“ uniform. Singura excepţie când poţi clăti pastele este atunci când le foloseşti într-o salată rece.

Ulei la fiert?

Unii bucătari te sfătuiesc să adaugi ulei de măsline în apa în care fierb pastele, pentru ca acestea să nu se lipească. Dar acest aşa-zis truc nu va fce decât să-ţi sboteze masa. Îţi aminteşti când am spus că sosul trebuie să se lipească de paste? Uleiul va împiedica acest lucru şi vei vea în farfurie paste uleioase şi sos decantat. Dacă eşti îngrijorat că pastele se vor lipi, amestecă-le de câteva ori în timpul procesului de fierbere.

Pastele au înscris pe ambalaj timpul de fierbere şi ar fi o greşeală să nu-l respecţi. În general, omenii tind să le fiarbă prea mult. Însă prepararea lor al dente nu numai că le dă un gust mai bun, ci este şi mai sănătoasă şi va duce la un indice glicemic mai scăzut decât s-ar obţine cu pastele prea fierte. Un indice glicemic mai scăzut te ţine sătul mai mult timp şi are un rol importnt în reglarea colesterolului.

FOTO Profimedia



Recente

Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg