Șapte lucruri pe care le fac oamenii cu inteliegența emoțională dezvoltată

Oamenii care și-au dezvoltat inteligența emoțională au anumite obiceiuri sănătoase care îi ajută să se descurce mai bine în viața de zi cu zi. Descoperă ce fac și urmează-le exemplul! 

image

Inteligența emoțională se referă la abilitatea de a recunoaște și gestiona propriile emoții, precum și la interacționarea eficientă cu emoțiile altor persoane. Această abilitate ajută la dezvoltarea relațiilor sănătoase și la gestionarea stresului. În general, această abilitate se dezvoltă în timp, iar unele obiceuri ajută foarte mult în acest sens. Iată o parte dintre lucrurile pe care le fac zilnic oamenii cu inteligența emoțională dezvoltată! 

Citește și:

Test de personalitate. Află cum stai cu inteligența emoțională! 

Test de personalitate. Ce înseamnă empatie și care este nivelul tău de a-i înțelege și susține pe cei dragi 

Obiceuri ale oamenilor cu inteligența personală dezvoltată 

  1. Fac sport -  Persoanele cu o inteligență emoțională dezvoltată sunt conștiente de importanța respectării unui stil de viață sănătos. Prin urmare, antrenamentele fizice, alimentația sănătoasă și odihna adecvată îi ajută să își mențină sănătatea psihică. 
  2. Își păstrează relațiile - Menținerea relațiilor de prietenie este esențială pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale. Conversațiile profunde și semnificative sunt importante pentru starea de spirit și totodată pentru dezvoltarea emoțională. 
  3. Își verifică starea de spirit - Un alt obicei al oamenilor inteligenți din punct de vedere emoțional este acela de a-și verifica propriile emoții. Examinarea sentimentelor înseamnă recunoașterea, înțelegerea și rezolvarea lor. 
  4. Sunt interesați de felul în care se simt ceilalți - Pentru că aceste persoane consideră că relațiile de prietenie sunt importante, ele sunt adesea interesate de stările pe care cei din jur le au. Dacă un prieten are nevoie de ajutor, ei vor fi acolo. 
  5. Au grijă de felul în care arată - Un semn distinctiv al acestor persoane este că se pun întotdeauna pe primul loc și vor să fie în cea mai bună versiune a lor. 
  6. Meditează - Aceste persoane știu cât de importantă este meditația pentru claritatea mentală. De asemenea, rugăciunea și exercițiile de respirație se află printre prioritățile lor. 
  7. Recunosc când au nevoie de ajutor sau de sfaturi- Vulnerabilitatea nu este o rușine pentru aceste persoane. Ele nu se sfiesc să le ceară prietenilor ajutorul atunci când au nevoie. 

Sursă foto: Shutterstock