Semnele corporale care îți arată că persoana din fața ta încearcă să te mintă

Când te întâlnești cu o persoană pe care o bănuiești că îți ascunde ceva, acordă atenție acestor semne corporale! Ele îți spun că nu ar trebui să te încrezi în ceea ce zice. 

image

Oamenii pot controla ceea ce spun, însă mai greu și mesajele pe care corpul le transmite în timpul conversației. Limbajul trupului te ajută să îți dai seama dacă persoana din fața ta este sinceră sau nu, în special aceste semne îți pot indica o lipsă de onestitate. 

Citește și: Studiu. Ce asund cei mai mulți oameni de partenerii lor. Aceste minciuni pot duce chiar și la divorț 

Așa îți dai seama că ești mințit! 

  1. Evită contactul vizual - Dacă observi că persoana cu care vorbești nu te privește în ochi, ci în colțul din stânga sau din dreapta al ochilor săi, s-ar putea să te mintă. Nu te lăsa influențat dacă privește în jos! Asta se întâmplă când o persoană încearcă să își amintească ceva.  
  2. Este interesată de telefon - Când o persoană își butonează telefonul în timpul întâlnirii, mai mult decât în mod obișnuit, acest lucru poate înseamna că se teme de ceva sau că este îngrijorată de mesajele pe care le-ar putea primi de față cu tine. 
  3. Păstrează distanța corporală - În general, oamenii sinceri (în special cuplurile) stau aproape unul de celălalt în timpul conversațiilor, iar persoanele care au ceva de ascuns, ori nu sunt interesate de ceea ce aud, păstrează distanța corporală. 
  4. Clipește anormal - Dacă o persoană clipește rar sau mai des decât în mod normal, ar putea arăta că încearcă să pară ceea ce nu este - poate fi vorba despre un interes fals sau de o minciună. 
  5. Își ține mâinile și picioarele încrucișate - Încrucișarea brațelor și picioarelor reprezintă o tehnică prin care încearcă să se protejeze de ceva, poate de o opinie sinceră din partea partenerului de conversație. La polul opus, mâinile și picioarele întinse pot arăta că persoana încearcă să preia controlul conversației și să manipuleze interlocutorul. 
  6. Gesticulează prea mult - Unele persoane tind să gesticuleze prea mult în momentul în care doresc să puncteze un anumit lucru într-o conversație și să sară peste argumente care te-ar interesa cu adevărat. 
  7. Ridică tonul vocii - Adesea, persoanele care mint tind să folosească un ton mai înalt decât oamenii cinstiți. Dacă bănuiești pe cineva că te-ar putea înșela, acordă atenție acestui detaliu!

Sursă foto: Shutterstock