Ticuri nervoase care dau de gol un mincinos
Când o persoană minte, indiferent că este vorba de o născocire inofensivă sau chiar este rău intenționată, devine stresată şi limbajul corporal se schimbă. Observă modificările care apar în general la cei care te mint.
Nu este întotdeauna ușor să-ţi dai seama că eşti minţit. Uneori, cuvintele și gesturile celui care te minte dezvăluie adevărul. Experții spun că există anumite semne revelatoare că o persoană îţi ascunde ceva. Rămâi atent la detalii și vei putea evita să-ţi fie rănite sentimentele!
I se schimbă vocea
Una dintre reacțiile involuntare la nervozitatea care apare când o persoană minte este schimbarea vocii caracterizată de o creștere sau o scădere neobișnuită a tonului vocal. Înălțimea, volumul sau ambele se pot motifica. S-ar putea să observi că ezită, se bâlbâie sau vorbeşte mai repede decât de obicei.
Vezi şi: Cele mai frecvente minciuni pe care le spunem toţi şi de ce să renunţi la ele?
Îţi ascunde mâinile
Bănuieşti că eşti minţit? Aruncă o privire asupra mâinilor celui din faţa ta. Cineva care minte își ţine palmele strânse, mâinile în buzunar sau îşi încrucișează brațele. Fiecare dintre aceste comportamente indică tensiune interioară și poate fi o metodă inconștientă de autoprotecţie sau de închidere față de o altă persoană din cauza disconfortului pe care îl provoacă stresul creat de minciună.
Devine agitat
Ştii deja că atunci când eşti stresat, începi să te frămânţi. Același lucru se întâmplă şi celui care se simte nevoit să spună o minciună. Când minte, îi este greu să rămână nemișcat și se agită foarte mult. Dacă stă aşezat, se mişcă mult pe scaun. Comportamentul se datorează faptului că se simte anxios, stresat, îngrijorat că ar putea fi prins.
Citeşte şi: De ce mint bărbaţii?
Nu te poate privi în ochi
Când o persoană minte, încearcă să-și dea seama cum să depăşească situația fără a fi prins. Îi este aproape imposibil să te privească în ochi. Mai mult, ochii trec rapid de la un lucru la altul, ceea ce se numeşte micro-deplasare. Este ceva ce se întâmplă inconștient din încercarea creierului de a evita detectarea minciunii.
FOTO: Shutterstock