4 trucuri pentru fericire: la ce trebuie să renunţi

1 75457 original jpg jpeg

Dacă vrei să fii fericită, începe prin a face câteva schimbări şi prin a le pune în practică. Ele nu sunt radicale, dar pot avea un impact pozitiv asupra felului în care vezi lumea. Vei vedea că fericirea nu înseamnă banii şi recunoaştere.

Fiecare om are o definiţie a fericirii, care, de foarte multe ori, diferă una de alta. Încercarea de a-ţi face o idee despre ce înseamnă de fapt fericirea, nu este o sarcină uşoară. Cu toate acestea, există câteva trucuri care te ajută să fii mai fericită.

Mănâncă în cantităţi mici şi acordă prioritate alimentelor sănătoase

Probabil că primul truc al fericirii te surprinde. Oamenii folosesc în general mâncarea ca o ancoră pentru fericire. Cu toate acestea, ea nu este văzută întotdeauna aşa. De câte ori ai apelat la mâncare ca să te simţi mai bine? Un pahar de vin, astfel încât să socializezi mai uşor... Mănânci un cub de ciocolată sau îngheţată în momentele în care te simţi deprimată... Mâncatul emoţional duce la îngrăşare. Trebuie să eviţi acest lucru. Nimeni nu spune să nu mănânci alimentele care te fac fericită. Ideea este de a scăpa de necesitatea de a le mânca pentru a te simţi mai bine. Alege să fii fericită în timp ce consumi alimente sănătoase. Toată lumea ştie că alimentele care, în general, provoacă sentimentul de fericire, sunt bogate în grăsimi, sare şi sunt prăjite.

Cumpărăturile trebuie făcute responsabil

Câte lucruri ai acumulat în casă, dar pe care nu le-ai folosit niciodată? Cumpărăturile nu au nimic de-a face cu fericirea. De multe ori, auzim oameni spunând „cumpărăturile mă relaxează” sau „hai să mergem la cumpărături, asta te face să te simţi mai bine”. Acest lucru face ca minte să asocieze cumpărăturile cu fericirea, ceea ce nu este sănătos. Nu spune nimeni să nu faci cumpărături, ci este important să înveţi să cheltuieşti banii responsabil. Vei fi mai fericită, deoarece astfel înveţi să-ţi cheltui banii conştient.

Învaţă să te relaxezi

Cât de bine ştii să te bucuri de timpul tău liber? Poate că nu ţi-ai dat seama, dar lumea în care trăim este foarte stresată, iar oamenii nu mai apreciază relaxarea. Crezi că dacă stai câteva minute fără să faci nimic înseamnă că eşti leneşă? Nu. Odihna este foarte importantă pentru creier. Oamenii de succes sunt conştienţi de faptul că sunt lucruri pe care trebuie să le facă şi unul dintre cele mai importante pentru ei este odihna. Oferă-ţi între 30 de minute şi 2 ore pe zi pentru a relaxa creierul şi pentru a te odihni. Foloseşte acest timp pentru a te elibera de toate grijile.

Judecă mai puţin

Cel de-al patrulea truc pentru a fi mai fericită te va ajuta să te cunoşti mai bine şi să devii o persoană mai bună. În primul rând, trebuie să ştii că nu te ajută cu nimic să ştii informaţii despre alte persoane. În al doilea rând, dacă ai obiceiul de a judeca, renunţă la el. Timpul pe care-l petreci criticându-i pe alţii, îl poţi folosi în alt mod. Nu uita că critica este o oglindă. Cu alte cuvinte, lucrurile care nu-ţi plac la alţii ar putea fi cele care nu-ţi plac la tine. Este important să analizezi mai bine motivele. Acest obicei nu te va face mai fericită.  

Aşa cum am spus la început, aceste trucuri pentru a fi mai fericite sunt foarte uşoare şi chiar logice. Cu toate acestea, poate dura ceva timp pentru a le învăţa şi aplica, dar merită cu siguranţă efortul.