7 cauze ale nefericirii
Ai prieteni, mănânci sănătos, faci sport, dar nu eşti fericită. Sună familiar? Ei bine, există un număr foarte mare de persoane care trec prin aceeaşi situaţie. Şi ele cred că trec prin viaţă fără să-şi găsească un rost, la fel cum crezi şi tu. Însă!
Pentru a-ţi veni în ajutor, iată ce sfaturi oferă expertul în fericire Valerie Groth:
Nu ieşi din zona ta de confort
Plănuieşte să faci zilnic câte ceva ce te face să simţi că trăieşti cu adevărat. Lasă-ţi câteva minute la finalul zilei pentru relaxare şi realizarea planului cu activităţile de a doua zi.
Încearcă să descoperi ce te face să te simţi rău
Potrivit unui studiu recent, trăirile personale sunt cele care ne marchează cel mai mult. Însă optimismul se poate dezvolta de-a lungul timpului, prin practică. Repetă mereu mantre pozitive şi învaţă să înveţi din greşeli, apoi încearcă să vezi problemele şi din alt unghi.
Ai făcut alegeri bazate pe valori greşite
Noi nu putem să ne păstrăm sufletul într-un cub de sticlă. Poate fi greu să adopţi o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă în viaţa ta fără o persoană care să te ghideze şi sprijine. Consideră munca vieţii un meci în care tu eşti cea mai importantă şi alege întotdeauna lucrurile care te fac fericită!
Îţi compari viaţa cu a celor din jur
În acest caz, cele care te fac să te simţi nefericită sunt reţelele sociale. Postările pe care le vezi pe Facebook sau Instagram te afectează, poate fără să-ţi dai seama, deoarece tu nu ai lucrurile pe care prietenii tăi le au, nu ai fost în vacanţă în Paris sau în alt oraş din Europa! Chiar a fost demonstrat faptul că postările de pe reţelele sociale afectează starea de spirit.
Nu ţii cont de timpul
Treci prin zi fără să acorzi atenţie timpului. În schimb, ai putea să practici zilnic alte activităţi care te fac să te simţi mai bine. Meditaţia, scrisul în jurnal, yoga, dansul etc., pot fi de ajutor.
Ai aceiaşi prieteni din timpul liceului
Nu toţi suntem empatici şi prietenoşi, dar este imposibil să nu legi o relaţie de prietenie cu acea colegă de la muncă sau cu vecina. În timp ce unii îşi fac foarte repede prieteni, mulţi oameni rămân prieteni numai cu colegii din liceu. Ar trebui să analizezi situaţia şi să evaluezi prietenii şi persoanele de contact care adaugă cu adevărat valoare vieţii. Dacă energia ta este epuizată în timpul sau după ce ai petrecut timpul cu ei, este probabil un semn că trebuie să faci unele schimbări. Ieşi din zona ta pentru a cunoaşte oameni noi!
Sunt prezente mereu gândurile negative
Aşa cum ai planifica pentru obstacolele care ar putea apărea în cariera ta, fă acelaşi lucru de viitor pentru tine personal. Învaţă să-ţi controlezi emoţiile, renunţă să te mai gândeşti prima dată la lucrurile rele care se pot întâmpla dacă .... Încearcă să te focusezi pe tine şi pe sănătatea ta emoţională. Începe-ţi fiecare zi într-un mod pozitiv, fără să te gândeşti la nimic. Şi nu uita să zâmbeşti!