Cele 3 cauze ascunse ale tuturor bolilor

1 75955 original jpg jpeg

De-a lungul timpului, omenirea a fost afectată de numeroase boli ale căror cauze au rămas şi acum un mister. Potrivit şamanilor, acei vraci ai spiritismului, există doar trei cauze ascunse ale bolilor, iar cunoaşterea lor te poate ajuta să îţi prelungeşti durata de viaţă.

Şamanii nu sunt vrăjitori, ci simpli oameni care au abilitatea de a crea conexiuni din punct de vedere spiritual şi de a vindeca. Aceştia fac o diferenţă între medicina trupului şi cea a sufletului. Pentru a lupta împotriva oricărei boli, tradiţia şamanică susţine că există o legătură puternică între cauză şi efect, motiv pentru care cu cât corpul se răneşte mai des, cu atât şi sufletul suferă mai mult. Pentru o vindecare eficientă, nu este deajuns să iei o anumită medicaţie şi să speri că te vei pune pe picioare, ci trebuie să fii atentă şi de ce anume are nevoie sufletul tău. Există trei cauze ale bolilor şi, surprinzător, acestea nu au de-a face cu virusurile, microbii sau bacteriile.

Dizarmonia

Principala cauză este dizarmonia, care are loc atunci când oamenii pierd lucruri preţioase în viaţă precum iubirea sau prietenia. Spre exemplu, dacă într-un cuplu, unul din parteneri se stinge, celălalt ar putea fi atât de afectat încât să se îmbolnăvească. Dizarmonia în viaţă produce declinul puterii spirituale, ceea ce ne face să devenim şi mai vulnerabili în faţa bolilor.

Frica

A doua cauză este frica. O persoană care suferă de o frică avansată sau de o fobie este vulnerabilă în faţa bolii, a pericolului şi a primejdiei. Creierul este permanent într-o stare de alertă, motiv pentru care consumă rapid resursele iar sistemul imunitar are de suferit. Ştiinţa modernă a demonstrat cum frica şi gândirea negativă ajută boala să avanseze.

Pierderea sufletului

Atunci când îţi pierzi sufletul, boala pune stăpânire pe tine. Din punctul de vedere al şamanilor, pierderea spiritualităţii este cel mai întâlnit caz de moarte prematură. În cultura modernă, pierderea sufletului este asociată cu depresia şi traumele psihice. Ele pot surveni în urma unui abuz, a unei trădări, a unui accident sau a unei suferinţe covârşitoare.

Care sunt simptomele?

Potrivit şamanismului, boala este percepută ca un intrus, care invadează trupul, mintea şi sufletul. Când te simţi obosit, fără vlagă, trist şi anxios, înseamnă că boala începe să te macine.

Există vindecare?

Şamanii cred cu tărie în vindecare, însă aceasta trebuie făcută gradual, în patru stadii. Primul pas implică creşterea puterilor, un proces prin care vraciul îi dă mai multe puteri şi o energie pozitivă bolnavului. Următorul pas este identificarea diagnosticului, pentru a vedea cu ce tip de suferinţă se confruntă pacientul. Urmează, apoi, un lung proces de vindecare, care vizează mai întâi leacurile şi tratamentele naturiste, pe bază de plante. Ultimul, dar nu cel din urmă pas, are loc atunci când se încearcă din răsputeri recuperarea sufletului şi invocarea spiritelor protectoare.