Cele mai ciudate obiceiuri de Paşte
Afla din acest articol care sunt cele mai ciudate obiceiuri de Paşte din diferite tari ale lumii.
Dacă pentru românii creştini,sărbătorile pascale sunt un moment de tristeţe urmată de bucurie,prin învierea Mântuitorului,pentru multe ţări ale lumii,aceste sărbători nu sunt decât prilej de a veni cu obiceiuri cel puţin ciudate.Suedia şi Germania,ţări preponderent atee,sunt cunoscute pentru focurile de tabără,pe care le fac în ziua de Paşte. Acestea au loc pentru a îndepărta spiritele rele. Dar poate că este doar un prilej al piromanilor să se distreze mai bine.Norvegienii nu au auzit de Iisus din Nazaret,de aceea pentru ei perioada sărbătorilor de Paşte este considerată sezonul crimei,iar televiziunile difuzează filme cu crime. Pentru cititori,sunt foarte la modă cărţile poliţiste în această perioadă.
Cele mai ciudate obiceiuri de Paşte – masa de Paşte cu carne de broască ţestoasă şi rozătoare la proţap
Pentru unele ţări,mielul ca simbol al bunătăţii şi blândeţii,care se sacrifică de aceste sfinte sărbători,a fost înlocuit cu carne de igoană,broască ţestoasă sau rozătoare la grătar.
Dacă vrei un adevărat spectacol de obiecte de lut şi ceramică în aer,mergi de Paşte în insula Corfu. Locuitorii obişnuiesc ca în sâmbăta dinaintea Paştelui să arunce cu aceste obiecte de la ferestre.
Ţările noastre vecine nu sunt nici ele mai prejos. Ritualul turnării unei găleţi cu apă în capul unei tinere gata de măritiş pentru a se căsători în cursul aceluiaşi an,a devenit prilej de distracţie pentru toată populaţia. Aşadar,dacă vrei o baie în stradă în ziua Paştelui,mergi în Polonia. Cehii şi slovacii îşi biciuiesc la propriu propriile soţii,cu o palmă sau cu un bici pe fund. Asta pentru a le purta noroc tot anul,dar şi pentru a rămâne veşnic frumoase. Şi asta nu înainte de a turna apă pe ele,deci au parte şi de duşul în stradă,şi de biciuire.
Cele mai ciudate obiceiuri de Paşte – Paşte cu iepuri sacrificaţi în Australia şi dansul morţii în Spania
Dacă în general iepurii sunt fiinţe gingaşe şi foarte drăgălaşe,care,de altfel,nu au nicio legătură cu Paştele,în Australia şi Noua Zeelandă au devenit duşmanii numărul unu. De Paşte,vânătorul care are cel mai mare trofeu primeşte 3500 de dolari autohtoni pentru că a mai scăpat ţara de un dăunător al culturilor. Să le spunem oare că mielul este cel sacrificat ca simbol al răstignirii lui Iisus pe cruce?
Joia mare în Verges,un oraş din Spania,este sărbătorită printr-un dans al morţii şi o paradă pe străzi. Participanţii poartă costume speciale şi defilarea se încheie cu nişte personaje deghizate în schelete,care poartă cutii de cenuşă cu ele. Dansul morţii începe la miezul nopţii şi se poate termina în zorii celei de-a doua zi.
Franţa devine miloasă de sărbătorile pascale,căci în oraşul Haux se prepară o omletă din 4500 de ouă,care se împarte unui număr de 1000 de persoane pentru masa de Paşte,laora prânzului. Ceea ce este interesant este faptul că omleta se coace într-o tigaie uriaşă din centrul oraşului.