Cum îţi influenţează luna naşterii sănătatea

1 76512 original jpg jpeg

Potrivit unor studii recente, luna de naştere influenţează nivelurile de dopamină şi serotonină – hormonii fericirii şi ai bunei dispoziţii – dar şi starea de sănătate a fiecărui om. Află care este starea ta de sănătate, în funcţie de luna în care te-ai născut.

Ianuarie

Cei care s-au născut în timpul iernii sunt mai puţin temperaţi şi colerici comparativ cu cei care s-au născut în alte luni ale anului. Cu toate acestea, persoanele născute în luna ianuarie pot suferi de depresie, atac de cord, migrene şi probleme în timpul menopauzei.

Februarie

Oamenii care s-au născut în a doua lună din an ar trebui să acorde mai multă atenţie sănătăţii. Ei se pot confrunta cu hipertiroidism sau hipotiroidism, osteoartrită, boli de inimă şi tromboză.

Martie

Majoritatea persoanelor născute la început de primăvară sunt într-o stare bună, fiind mereu optimişti şi veseli. Pot suferi de probleme de sănătate, precum astm, probleme cardiace, cataractă, reumatism sau artrită.

Aprilie

Bărbaţii născuţi în luna aprilie sunt predispuşi la osteoporoză, probleme ale glandei tiroide şi astm. În schimb, femeile ar putea suferi de bronşită, tumori şi osteoporoză.

Mai

Bărbaţii născuţi în luna mai pot fi predispuşi la astm, depresie şi diabet, în timp ce femeile pot suferi de alergii cronice, osteoporoză şi constipaţie.

Iunie

Oamenii născuţi în timpul verii sunt predispuşi la ciclotimie: schimbări frecvente ale dispoziţiei. În unele cazuri rare, ciclotimia poate progresa într-o tulburare psihologică, cum sunt tulburarea bipolară sau psihoza depresivă maniacală. În plus, bărbaţii născuţi în iunie pot suferi de cataractă, bronşită cronica şi bolile de inimă, iar femeile de reumatism, de incontinenţă urinară şi de artrită.

Iulie

Persoanele născute în iulie pot suferi de astm, artrită, tumori şi dureri cronice la nivelul gâtului.

August

Oamenii născuţi în luna august sunt predispuşi la următoarele boli: bărbaţii ar putea avea osteoporoză, astm şi probleme ale glandei tiroide, în timp ce femeile pot suferi de reumatism, artrită şi tromboză.

Septembrie

Oamenii născuţi toamna – în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie - nu sunt predispuse la depresie sau boli psihice. Dar aproape toţi cei care s-au născut în septembrie pot suferi de probleme de osteoporoză, afecţiuni ale glandei tiroide, astm şi tumori.

Octombrie

Femeile născute în luna a zecea a anului pot suferi tulburări ale glandei tiroide, migrene, anemie şi colesterol ridicat sau osteoporoză.

Noiembrie

Majoritatea persoanelor născute în luna noiembrie se pot confrunta cu afecţiuni ale pieliii şi boli cardiovasculare sau tiroidiene. Femeile pot suferi de atacuri de cord, constipaţie sau vene varicoase.

Decembrie

Femeile născute în ultima lună a anului pot suferi de astm, tromboză şi bronşită cronică, în timp ce bărbaţii se pot confrunta cu boli, precum cataractă, depresie şi afecţiuni cardiovasculare.

:Recente