Dumnezeu nu va mai fi de sex masculin? Preoții britanici fac propuneri revoltătoare!

E posibil să ne referim la Dumnezeu în termeni neutri cât de curând, deoarece câțiva preoți britanici propun să nu ne mai adresăm Lui cu „Tatăl nostru”, fiind descriminator pentru non-binari.

image

Nerespectând tradiția de secole întregi, anumiți episcopi din Biserica Anglicană au anunțat, în cursul zilei de ieri, că, în această primăvară, lansează un proiect major care vizează limbajul ce ține de genuri în slujbele lor religioase.

Mai pe românește, acest lucru înseamnă că preoții britanici se for referi la Dumnezeu sau Iisus Christos fără să mai folosească pronumele „El” sau „Lui”, în rugăciunile lor. Mai mult, aceștia amenință că nu se vor mai adresa cu „Tatăl nostru” atunci când îl menționează pe Dumnezeu. Iar rugăciunea „Tatăl nostru” va fi și ea schimbată din temelii.   

Asemenea schimbări trebuie aprobate de forurile superioare, pentru a putea fi implementate. Singura posibilitate de-a lăsat scrierile biblice așa cum au fost ele până acum e ca tradiționaliștii din Biserica Anglicană să se opună vehement. Dar oare vor face ei asta?...

Reverendul Joanna Stobart, din Guildford, Surrey, susține că anumiți preoți nu mai vor să se refere la Dumnezeu sau la Mântuitorul nostru ca la cineva de sex masculin, mai ales când vine vorba despre rugăciuni sau iertarea păcatelor.

Aceasta pretinde următoarele: „Se poate ca liturghia să fie modernizată, astfel încât să fie inclus un limbaj actual care să le ofere celor de gen fluid posibilitatea de-a nu vorbi despre Dumnezeu la genul masculin? În toate rugăciunile, se fac referiri la Dumnezeu folosind pronume masculine!”

Ce răspuns a primit reverendul? „Am tot explorat posibilitatea de-a nu mai folosi limbaj masculin în relație cu Dumnezeu, în ultimii ani. După numeroase dialoguri purtate între comisii, un nou proiect comun, ce vizează limbajul ce folosește genurile, va fi demarat în această primăbară!”, a dezvăluit episcopul din Lichfield, reverendul Michael Ipgrave.

Ei, cum vi se pare asemenea propunere? Ați fi de acord să vă referiți la Dumnezeu sau la Iisus Christos la genul neutru?

Foto - ShutterstockRecente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg