Eşti deochiat sau ţinta unui vampir energetic? Ce spun psihologii

1 83775 original jpg jpeg

Despre vampirii energetici se spun multe: că numai persoanele “întoarse la sân” pot deochia, ceea ce ar fi acelaşi lucru, că numai oamenii răi pot “fura energie”, că numai persoanele cu ochi verzi au puteri malefice, că are legătură cu aura, cu bolile, etc. Vezi cum ştii că eşti atacat de un vampir energetic.

Ce este un vampir energetic?

Vampirii energetici nu sunt (încă) demonstraţi ştiinţific. Nu există studii care să demonstreze că o anumită persoană din anturajul tău te poate secatui de energie. Cu toate acestea, sunt sigură că fiecare dintre voi are în preajma o astfel de persoană. În prezenţa „vampirilor energetici” ne simţim mai obosiţi, mai deprimaţi sau pur si simplu iritaţi şi nervoşi fără vreun motiv clar. 

Vampirii energetici sunt persoanele care se autocompătimesc. Sunt critici, pesimişti. Persoana atacată energetic trăieşte stări sufleteşti neplăcute, dureri, furnicături în mâini şi picioare, senzaţii de rece în corp, greţuri, somnolenţă. Vampirismul energetic poate crea depresii foarte grave şi se poate ajunge la distrugerea sistemului imunitar. Oraşele mari, aglomerările sunt cadru propice pentru furturile energetice.

Mulţi vampiri energetici nu „fură” intenţionat de la tine, ci doar au un câmp mai puternic şi energia ta se deplasează spre ei dacă au nevoie, dacă sunt bolnavi, sau dacă nu prea te plac. Este de multe ori o reacţie necontrolată, involuntară şi absolut deloc conştientă, deci trebuie să ai încredere mereu în instinctul tău.

image

Deochi sau vampirism energetic?

Atacurile energetice pot veni şi prin privitul intens. Deochiul sau privirea care secătuieşte, implică un transfer de energie negativă asupra victimei. În sudul Italiei se vorbeşte despre două tipuri de deochi. Primul este provocat de laude, admiraţie, iar celălalt se produce din invidie, duşmănie. Este de notorietate cazul Papei Pius al IX-lea, cel mai lung pontificat din istorie, 32 de ani, care avea darul deochiului. Slujitorii care veneau în audienţă la el, nu uitau să se închine, înainte să intre în încăpere.

Cu deochiul nu-i de glumă! Aşa scapi de el!

“În primele momente, apare o senzaţie neplăcută în plexul solar (la 5 cm deasupra buricului) care este legat de emoţiile noastre. Aceste senzaţii sunt continuate de dureri de cap, senzaţia de disconfort sau iritare atunci când te afli în prezenţa lor, oboseală inexplicabilă după un timp petrecut în preajma lor (chiar şi după o convorbire telefonică sau online), somnolenţă", explică psihologul Laura Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Cum te fereşti de vampirii energetici

Respiră adânc! E cea mai eficientă modalitate de a te reculege. Urmăreşte-ţi respiraţia şi spune-ţi că deţii controlul.

Foloseşte-ţi energia! Încearcă să creezi în jurul tău un scut de protecţie, ca o lumină albă. Chiar dacă persoana din faţa ta va încerca să te domine, contactul nu va mai fi unul visceral (instinctiv şi profund).  

Stabileşte limite! Atunci când o persoană în preajma căreia nu te simţi confortabil îţi cere un serviciu, spune-i limpede şi ferm: „Asta pot sau asta nu pot face pentru tine”, fără explicaţii suplimentare.  

Retrage-te! Dacă simţi că ţi s-a furat energie, pune capăt conversaţiei. Îndepărtează-te trei metri, pentru a ieşi în afara sferei energetice negative. Vampirii de energie sunt zgârciţi şi lacomi. Nu vor să-şi epuizeze resursele în faţa unei cetăţi bine păzite. În scurt timp vor căuta o pradă mai uşoară.  

Sursă: efemeride.ro, kudika.roRecente

Ruj jpg
pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg