Indicii că eşti mai inteligentă decât ceilalţi
Te-ai gândit vreodată că ai putea fi cea mai inteligentă persoană din grupul tău de prieteni, chiar dacă acest fapt nu a fost încă remarcat de nimeni? Află care sunt semnele subtile care îţi dau de gol mintea ageră şi înţelepciunea!
Ai fost hrănită cu lapte matern
Potrivit unor studii efectuate de experţi în sănătate, s-a constat că persoanele care s-au hrănit de la sânul mamei au de două ori mai multe şanse să îşi dezvolte coeficientul de inteligenţă comparativ cu cele care s-au hrănit cu lapte alimentar. Meritul îi aparţine mamei care, încă din primele zile de viaţă, îi transmite sugarului capacităţile ei cognitive.
Eşti înaltă
Dacă eşti înaltă, nu numai că vei avea o serie de avantaje din punct de vedere fizic, dar şi intelectual. Potrivit unui studiu american, tinerii înalţi au şansa să îşi sporească gradul de inteligenţă încă din perioada copilăriei. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care se crede că oamenii înalţi tind să aibă mai mult succes pe piaţa muncii.
Ai învăţat să citeşti devreme
Ai observat că micuţii care învaţă să vorbească şi să citească încă de la o vârstă fragedă sunt mai inteligenţi la maturitate? Se pare că cei care au activităţi interactive, în care descoperă lucruri noi şi au ocazia să îşi pună tot felul de întrebări se adaptează mult mai uşor situaţiilor noi şi îşi lărgesc orizontul intelectual.
Te îngrijorezi des
Se spune că ignoranţa înseamnă fericire, căci oamenii care nu au nicio grijă sunt cei mai fericiţi. Însă cum rămâne cu inteligenţa? Te ajută fericirea să evoluezi sau te menţine în zona de confort şi te împiedică să priveşti viaţa şi dintr-o altă perspectivă? Ei bine, se pare că îngrijorarea te ajută să devii mai inteligentă. Cu cât îţi faci mai multe griji, cu atât creierul îşi intensifică activitatea.
Îţi place să lucrezi noaptea
Dacă eşti genul de persoană care îşi concentrează atenţia mai bine în timpul nopţii decât pe parcursul zilei, înseamnă că faci parte din grupul oamenilor inteligenţi peste medie. Numeroase studii au demonstrat că activitatea cerebrală este sporită în timpul nopţii, iar conexiunile se fac mult mai uşor faţă de restul zilei.