Minciuni subtile pe care ni le spunem ca să ne amăgim

1 75311 original jpg jpeg

Deseori majoritatea dintre noi avem tendinţa de a ne amăgi cu tot felul de minciuni pe care ni le spunem şi care nu fac altceva decât să ne împiedice din a face ceea ce dorim cu adevărat. Psihologii ne avertizează că zilnic tindem să facem inconştient acest lucru. 

Iată cum putem gândi pozitiv şi, în consecinţă, cum putem evita să ne amăgim cu tot felul de minciuni:

1. Trecutul mă împiedică să îmi indeplinesc visurile! 

Lasă trecutul în urmă. Este foarte adevărat că suntem ceea ce suntem datorită trecutului nostru, dar este la fel de adevărat că trebuie să facem eforturi conştiente pentru a ne elibera de lucrurile trăite cândva, care ne ţin pe loc. Poate îţi spui zilnic că prezentul tău este o consecinţă a ceea ce ai trăit în trecut şi nu ai cum să schimbi asta. Ei bine, trecutul tău te va bântui doar dacă tu permiţi acest lucru. Renunţă să îţi repeţi zilnic că nu mai poţi schimba ceea ce ai greşit. De fapt, prezentul ţi-l construieşti în fiecare moment. Învaţă din greşeli şi mergi mai departe, fără să analizezi tot timpul ce a fost.

2. Sunt prea în vârstă ca să fac ceea ce-mi doresc 

Niciodată nu este prea tarziu şi, în cazul în care te îndoieşti de acest lucru, oameni foarte cunoscuţi îţi pot dovedi contrariul. De exemplu, Nelson Mandela avea 76 de ani când a devenit pentru prima dată preşedinte, Viola Davis a reuşit să se facă remarcată în lumea actoriei abia la vârsta de 43 de ani, iar Anna Wintour, editorul-şef al revistei Vogue, a reuşit să pătrundă în lumea editorială pe la vârsta de 30 de ani.

3. Nu am noroc la bani! 

Puţini sunt cei care câştigă la loto şi putine auzim despre ei. Nu poţi deveni bogat peste noapte, iar banii nu ar trebui sa fie niciodată un ţel in viaţa ta. Începe să faci ceea ce iţi place si, vei vedea, beneficiile de tot felul vor veni în cele din urmă. Să îţi repeţi zilnic asta nu te ajută cu nimic, dimpotrivă.

4. O sa încep de mâine! 

Fie că îţi zici mereu în oglindă acest lucru atunci când îţi propui să slăbeşti de exemplu, sau în orice altă situaţie, amânarea de pe o zi pe alta nu este niciodată o ideea bună. Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!

Credit foto: Created by Javi_indy - Freepik.com