Rugăciunea care îţi aduce iertare de păcate de Sfântul Alexandru

În fiecare zi de 30 august, creştinii ortodocşi şi greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului, susţinător şi protector al credinţei creştine.

1 sfantul alexandru jpg jpeg

Sfântul Alexandru a fost episcop în Constantinopolul din vremea împăratului Constantin cel Mare Din dorinţa de a face voia lui Dumnezeu, împăratul a adunat arhierei din toate părţile imperiului pentru a propovădui Creştinismul. Aşa a putut să aibă loc cel dintâi Sinod Ecumenic, la Niceea, pe teritoriul localităţii Iznik din Turcia de azi, în anul 325.

Cum patriarhul de atunci, Sfântul Mitrofan, nu a putut lua parte la sinod din cauza vârstei înaintate, episcopul Alexandru a participat şi a apărat cu curaj credinţa creştină în faţa ereziei preotului Arie din Alexandria, denumită şi arianism. Arie susţinea că Dumnezu Fiul nu este veşnic, ci a fost creat de Dumnezeu Tatăl. Ca urmare a confruntării lor, a fost stabilită o primă formă a Crezului sau Simbolul Credinţei.

Cu acea ocazie, cei 318 episcopi creştini care au luat parte la acea mare adunare au stabilit regula de calculare a datei Sfintelor Paşti, după echinocţiul de primăvară, independent de cel evreiesc. Tot atunci, s-au luat decizii importante despre dreapta credinţă, unitatea bisericii şi au fost adoptate 20 de canoane, cum este şi acela de a nu se face rugăciuni în genunchi în zilele de duminică şi la Rusalii. După finalizarea sinodului, Sfântului Patriarh Mitrofan i s-a arătat un înger care i-a spus că epicopul Alexandru va lua locul său, ceea ce s-a şi întâmplat.

Citeşte şi: Rugăciune pentru a avea copii. Cele mai puternice 4 rugi

Sfântul Alexandru, protector al omenirii

Cel ce avea să devină patriarhul Constantinopolului, şi-a lăsat părinţii şi rudele şi a mers pe calea cea bună urmând cuvântul Evangheliei lui Hristos. De-a lungul vieţii, nu s-a lăsat amăgit de mărire, a fost un model de smerenie, de luptă cu patimile şi i-a spus pe eretici. S-a dovedit un păstor bun pentru obştea creştină, nu doar pentru că i s-a opus lui Arie cel orbit de erezie, ci şi tuturor învăţăturilor nedrepte, zeilor păgâni şi idolilor. De aceea, a fost denumit protectorul omenirii. Este şi a rămas povăţuitor şi călăuzitor al copiilor şi tinerilor.

Vezi şi: Sfinţii care ascultă rugăciunile pentru copii. Sfântul Stelian aduce vindecare celor mici

Rugăciunea care îţi aduce iertare de păcate dacă o citeşti pe 30 august

„O, păstorule prea bun, cu umilinţă dintru adâncul inimii ne rugăm: auzi-ne pe noi care, aducând această puţină rugăciune din învăpăierea sufletelor noastre, cădem către tine, fii mijlocitor către Preamilostivul Dumnezeu ca să stingă cugetele viclene ale vrăjmaşilor noştri şi să ne izbăvească de toată nevoia şi necazul care tulbură odihna şi liniştea vieţii noastre; iar noi, lăudântu-L pe Dumnezeu, îi cântăm: Alilulia!‟(repetă de trei ori- fragment din „Acatistul Sfântului Ierarh Alexandru‟)



Recente

empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg