Semne că ai o prietenă toxică

1 76445 original jpg jpeg

În viziunea oricui, o prietenie perfectă funcţionează prin încrederea necondiţionată pe care v-o acordaţi reciproc. Ştim că într-o relaţie de prietenie pot apărea momente dificile, însă, dacă o prietenă te face să te simţi incomod constant sau te judecă, în loc să te sfătuiască şi să fie alături de tine în momentele bune şi rele, este posibil să fie o prietenă toxică. Iată semnalele care îţi indică acest lucru:

Mereu vede doar partea negativă a lucrurilor

Cu o prietenă adevărată vei împărtăşi fericire, dar şi tristeţe. O prietenă toxică însă se concentrează doar asupra lucrurile negative, fără să vadă nimic pozitiv. Când ea ignoră tot ceea ce este pozitiv, ai tendinţa să faci şi tu acelaşi lucru. Astfel, nu mai ai suficientă motivaţie pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa.

Nu te ascultă când vrei să vorbeşti despre problemele tale

Mereu te sună când are probleme şi are nevoie să se descarce, dar nu are niciodată timp să le asculte pe ale tale. Se aşteaptă să fii mereu lângă ea şi să o încurajezi când ceva nu îi merge bine, însă ea nu este dispusă să facă la fel pentru tine.

Îţi evidenţiază defectele

Sinceritatea este importantă în toate relaţiile. Însă, apare o problemă când sinceritatea prietenei tale se transformă în criticism constant. Eviţi să îi spui ce ai pe suflet, temându-te că îţi va critica acţiunile. Îţi va spune tot ce ai greşit, în loc să îţi ofere un sfat.

Mereu vorbeşte despre ea

Îi place să se laude cu realizările sale, ori de câte ori are ocazia. Nu se gândeşte niciodată să te întrebe ceva în legătură cu viaţa ta şi pare că nu îi pasă prea mult de confesiunile pe care i le faci. Atitudinea ei te face să te simţi neimportantă.

Nu face nimic pentru a păstra legătura cu tine

Sunt multe momente, în care vieţile voastre devin foarte încărcate şi nu puteţi ţine legătura constant. Însă, o prietenie devine toxică în momentul în care tu eşti singura care încearcă să o contacteze pe prietena ta, iar ea nu iniţiză nicio conversaţie. Dorinţa de a păstra o prietenie solidă trebuie să fie reciprocă.

Sursă imagine: nypost.com