Top 5 cărţi care îţi vor schimba perspectivele asupra vieţii

1 75479 original jpg jpeg

Femeile citesc cărţi din toate genurile. Chiar dacă fiecare are preferinţele ei, la un moment, ele spun că pot să citească orice carte, atâta timp cât este scrisă bine şi se citeşte uşor. Uneori, o carte citită la momentul potrivit ne poate schimba viaţa.

Acestea sunt cărţile pe care o femeie trebuie să le citească măcar o dată în viaţă:

„Jurnalul unei fete tinere” – Anne Frank

Anne Frank s-a născut în 1929. A murit într-un lagăr de concentrare la vârsta de 15 ani. Împreună cu familia ei şi alţi cunoscuţi evrei, Anne a stat ascunsă de teama deportării în lagăr, unde a început să ţină un jurnal. Acest jurnal a primit o atenţie deosebită în întreaga lume, după ce a fost publicat de tatăl ei. Este necesar să citim această carte. Ea ne aminteşte de istorie şi ne învaţă că nu trebuie să renunţăm niciodată, indiferent de cât de greu ne este.

„Ciocolată” – Joanne Harris

Un roman extraordinar, saturat cu arome de ciocolată, caramel, brioşe proaspăt scoase din cuptor şi mister. Două personaje minunate – o mamă şi o fiică – sosesc în orăşelul francez Lansquenet şi deschid un magazin de ciocolată, iar viaţa oamenilor din oraş se schimbă pentru totdeauna. Această carte încântătoare arată că un conflict poate fi declanşat de orice, iar femeile ştiu cum să se folosească de el.

„Povestea slujitoarei” – Margaret Atwood

Acest roman distopic descrie o lume curajoasă, în care femeile nu au dreptul la muncă, iubire, citit, scris, să fie proprietare sau să se recăsătorească. Ele au o singură opţiune – să fie slujitoare, având roluri precise şi sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalităţii scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generaţie. Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduieşte să-şi reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie şi o viaţă normală şi încearcă să se resemneze pentru a supravieţui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, şi chiar de către cei care le-au instaurat. Acesta este un roman care ne învaţă despre valoarea libertăţii.

„Cel mai de preţ cadou” – Nicholas Sparks

Acest roman este atât de natural şi realist, încât doreşti să crezi fiecare cuvânt din el, iar stropirea misterului îl face şi mai bun. Această poveste de dragoste care sfidează toate regulile are tot ce îţi place să citeşti în timpul unei sere liniştite: un mic oraş, despărţire, suspans şi o iubire nobilă care se îndreaptă spre veşnicie.

„Mănâncă, roagă-te, iubeşte” – Elizabeth Gilbert

La 30 şi puţini de ani, Liz Gilbert are tot ce-şi poate dori o femeie ambiţioasă. Şi totuşi se confruntă cu îndoieli, suferă de panică şi insatisfacţii. Urmează divorţul, depresia, o relaţie catastrofală. Atunci Liz se decide să abandoneze totul şi să plece în lume. În Italia, gustă „la dolce vita” şi deliciile ei culinare. În India, află ce este căutarea spirituală. În Indonezia, încearcă să-şi reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere fericirea şi îşi găseşte marea dragoste. Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Ca să te descoperi, trebuie să călătoreşti ca să ajungi la tine însăţi. Această carte ne arată care sunt dorinţele fiecărei femei – libertate, fericire, armonie şi redescoperire.