Dieta care înlocuieşte cu succes pâinea cu mămăliga. Ştiai că arde grăsimile şi scade glicemia?
Nu este un secret pentru nimeni că pâinea îngrasă, la fel cum toate produsele pe bază de gluten sunt interzise în diete şi în curele de slăbire. Dacă eşti genul de persoană care nu ar renunţa la pâine pentru nimic în lume, poţi face un experiement şi o poţi înlocui cu... mamăliga. Consumă acest aliment timp de 7 zile şi vei vedea că după o vreme nevoia de a mânca pâine va dispărea.
În plus, mămăliga are numeroase proprietăţi benefice pentru organism, controlează glicemia, reduce colesterolul şi ajută la menţinerea unei greutăţi optime a corpului.
Reduce colesterolul şi glicemia
Mămăligă este o sursă importantă de fibre şi vitamine din complexul B ceea ce contribuie la ţinerea sub control a glicemiei şi la reducerea colesterolului rău. Riscul de a dezvoltă boli cardiovasculare este astfel redus, scrie revistafelicia.ro.
O pot mânca şi cei cu intoleranţă la gluten
Porumbul din care se face mămăligă, nu conţine gluten, aşa că este o alternativă ideală pentru cei cu intoleranţă sau care suferă de boală celiaca. Poţi servi mămăligă că garnitură la numeroase feluri de mâncare care se potrivesc cu orez sau pâine.
Este benefică pentru femeile gravide
Femeile gravide îşi pot asigura doză necesară de acid folic. Îmbucurător este faptul că prin fierbere, porumbul îşi păstrează peste 60% din calităţile nutritive.
Asigura o stare generală de sănătate bună
Fiind o sursă bună de proteine vegetale şi de acizi graşi nesaturaţi, hidrocarburi, amidon, albumina, vitamine din grupul B, vitaminele K, E, potasiu, fier, zinc, dar şi calciu, magneziu şi fosfor, mămăligă contribuie la menţinerea unei greutăţi normale şi la o stare de sănătate bune.
Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort
Îmbătrâneşti sănătos dacă mănânci mămăligă
Fiind bogată în calciu, mămăligă ajută la protejarea oaselor, iar magneziul contribuie la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, un amplu program de cercetare în medicină sportivă din Columbia a descoperit că substanţe derivate ale acidului palmitic şi arahidonic din porumb au rol în dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalităţii de acţiune a hormonilor tiroidieni.