3 erori pe care cei din generaţia Z le fac în relaţii

Relațiile ne influenţează bunăstarea, dezvoltarea și fericirea. Generația Z, mai precis cei născuţi între anii 1997 și 2012, relaționează într-o perioadă complet diferită, înconjurată de schimbări în tehnologie, norme sociale și social media.

image

Cei mai mulţi dintre cei din generației Z stabilesc relații bune și sănătoase, dar anumite capcane îi pot face să aibă parte de regrete. Identificarea acestor capcane într-un stadiu incipient poate preveni dezamăgirile și poate deschide porți către relații mai pline de satisfacții. Află trei dintre erorile pe care generația Z le poate face la nivel relaţional!

Prioritizează relaţionarea pe rețelele sociale față de conexiunile reale

În era reţelelor sociale, este ușor să prioritizezi interacțiunile online în detrimentul conexiunilor față în față. Petrecerea unui timp prelungit pe rețelele sociale poate duce la relații superficiale și la lipsa conexiunilor profunde și semnificative. Like-urile, comentariile și urmăritorii pot crea un sentiment fals de validare, în timp ce relațiile reale necesită efort și timp real.

Generația Z ar trebui să încerce să echilibreze prezența online cu interacțiunile offline, concentrându-se pe construirea de conexiuni reale care să ofere sprijin emoțional și fericire de durată.

Trec cu vederea îngrijirea de sine și creșterea personală

Majoritatea generației Z tinde să uite de dezvoltarea personală în timp ce se concentrează pe nevoile partenerului. Este important să ai un anumit simț al individualității și să continui să lucrezi la aspirațiile și obiectivele personale.

Investiția în îngrijirea proprie, bunăstarea mentală și creșterea personală face şi relația de cuplu mai puternică. Generația Z ar trebui să-și prețuiască bunăstarea și să-și determine partenerii s-o prețuiască și pe a lor, construind o relație echilibrată  și de sprijin.

Vezi și: Studiu. La ce vârstă cred tinerii din Generația Z că se instalează bătrânețea

Compară relațiile lor cu ale celorlalţi

Cu expunerea constantă la portretizările perfecte ale relațiilor pe rețelele sociale, generația Z poate cădea cu ușurință în capcana comparației. Comparația cu relațiile altor persoane aduce standarde nerealiste și stres nejustificat.

Te-ar mai putea interesa: De ce este Generația Z greu de gestionat la locul de muncă?

Fiecare relație are propriile sale caracteristici și imperfecțiuni. În loc să compare, generația Z ar trebui să aibă grijă de propria lor relație și s-o accepte așa cum este, cu caracterul său special și să depășească orice provocări cu care s-ar putea confrunta.

FOTO: SHutterstock