5 obiceiuri care te fac mai atractivă. Nu e prea târziu să le adopţi!

Atracția ne ajută în viaţa de cuplu, dar şi să legăm prietenii noi. Este normal să vrei să-ți sporești atractivitatea pentru a-ți îmbunătăți șansele de a aduce oamenii potriviți în viața ta. Atractivitatea ţine de mulţi factori, iar cercetătorii au aflat o parte dintre aceştia.

image

Suntem foarte atrași de sănătatea şi optimismul celorlalţi. Ne dorim să fim în preajma unor astfel de oameni, după cum a explicat şi psihanalistul Claudia Luiz pentru The List. Ia în considerare adoptarea unora dintre următoarele obiceiuri indicate de aceasta pentru a-ți crește atractivitatea.

Faci exerciţii fizice frecvent

Obiceiul de a face mişcare îţi asigură o sănătate bună, dar şi o siluetă de invidiat, ceea ce îţi sporeşte atractivitatea. Exercițiile regulate necesită dedicare şi perseverenţă, ceea ce atrage pe cei din jur. Cercetătorii au observat că exercițiile fizice practicate cu regularitate îmbunătățesc încrederea în capacitatea de a-i atrage pe ceilalți.

Alege să te antrenezi în jurul altora, într-un parc sau la sală, cu un grup de alte persoane care vor să facă mişcare. Îţi vei reîmprospăta rutina veche și-ţi vei lărgi cercul social. Atunci când îi atragi pe alții prin exerciții fizice, este mai probabil să atragi persoane cu valori asemănătoare cu ale tale, care acordă prioritate sportului.

Nu faci sport încă? Începe cu sesiuni scurte, de mers, gimnastică sau alergare uşoară! Mersul pe jos este cel mai bun pentru începători și doar zece minute pe zi sunt suficiente pentru a te menţine în formă.

Vezi şi: Surpriză totală! Vârsta la care ne simțim cel mai sexy

Eşti curios

Cei curioși din fire caută noi modalități de a vedea lumea, ceea ce semnalează inteligență și încredere, ceea ce îi atrage pe cei din jurul lor. Psihoterapeutul Carole Cullen a declarat pentru The List că este atractivă curiozitatea: „Această implicare activă creează un sentiment de conexiune și semnalează preţuire pentru gândurile şi sentimentele altor persoane”.

Râzi cu poftă

Nu poți să nu zâmbești măcar când observi pe cineva râzând? Persoana respectivă are un efect psihologic puternic asupra celor din jur, deoarece râsul ne leagă de ceilalți, stopează conflictele, diminuează stresul. Râsul mai are un efect: relaxează, ceea ce te poate face să arăţi mult mai bine. Rezultatele unui studiu apărut în publicaţia „Evoluţia şi comportamentele umane” au arătat că femeile preferă persoanele cu umor în toate relațiile lor. Pe de altă parte, bărbații nu au arătat o preferință deosebită pentru partenerele cu umor, dar au afirmat că şi-ar dori ca femeile să fie receptive la umorul lor.

Porţi haine în culorile care-ţi vin bine

Şi culorile îţi influenţează atractivitatea. Totuşi, nu există un consens cu privire la cea mai atractivă culoare, deși rezultatele studiului au arătat că albastrul, roșul și negrul atrag mai mult decât alte culori.

Cele mai atractive culori sunt, de fapt, acelea care se potrivesc cu nuanța pielii tale sau care îţi dau încredere în tine. Este şi sfatul stilistei Ali Levine: „Hainele ne definesc. Când ne fac să ne simțim bine în ele, ne fac să ne simţim frumoşi”.

Te-ar mai putea interesa: Culori care ţi se potrivesc în funcţie de culoarea părului

Îţi asumi anumite riscuri

Poate fi atrăgător să vezi pe cineva care face o activitate riscantă. Oamenii de știință sunt de părere că această atractivitate este legată de preferințele noastre evolutive în alegerea partenerului.

Cercetătorii au descoperit că suntem mai atrași de riscurile vânătorilor-culegători, de pildă comportamentul faţă de animale, decât de riscurile asociate cu lumea modernă, cum este şofatul cu viteză. Psihologul Kate Cummins a declarat pentru The List că asumarea riscurilor este atractivă, deoarece denotă încredere şi lipsă a fricii de eşec, schimbare, respingere. Poate fi vorba despre asumarea unor riscuri minore, precum alegerea unui aliment sau preparat nou ori exotic, optarea pentru o destinație de călătorie diferită sau alegerea unui traseu montan ceva mai greu.

FOTO: SHutterstock